Terhet húzok

2002.01.23. 16:46

Tudom, hogy egy turbódízel motor nagyobb nyomatékkal rendelkezik, de félek ilyet választani.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Használtautó vásárlás előtt állok, de dilemmákkal küzdök. Egy második autó beszerzése mellett döntöttem, amely alapvetően két funkciót kell kiszolgáljon.

Az egyik egy általános (feleség bevásárol) típusú elvárás, a másik egy kb. 1T súlyú utánfutó viszonylag gyakran (heti 1-2 alkalommal 50-100 km) történő vontatása lenne. Nyilvánvalóan ez utóbbi határozza meg az igényeket, amelyek alapján egy 2000-es benzines, esetleg 4WD autóra gondoltam. Tudom, hogy egy turbódízel motor nagyobb nyomatékkal rendelkezik, de félek ilyet választani, hiszen egy idősebb típusban gondolkodom és az öreg dízel autókkal kapcsolatban sok negatívumot lehet hallani.

Ötlet szinten a következő márkákra gondoltam: Opel Vectra 4x4, Mitsubishi Galant 4x4, Honda Accord, BMW 520, Audi 100, Volvo. Tudom, hogy egy pick-up vagy egy terepjáró jobb megoldást kínál, de nem szeretnék annyi pénzt erre elkölteni.

Szeretném kikérni a véleményüket, a felsorolt típusokkal kapcsolatos tapasztalataikat.

Előre is köszönöm.

Tisztelettel, Németh Zsolt

Kedves Zsolt!

Sajnos a levélben nem említi a vásárlásra fordítandó összeget, ami fontos lenne az adott árkategóriában számításba vehető autók minősége szempontjából. Nem feltétlenül érdemes az említett öszkerékhajtású kategóriában gondolkodni, mert kevesebb található belőlük a piacon, várhatóan magasabb szervizköltségeik lesznek, és általában a motorizáltságuk miatt

nagy igénybevételnek voltak kitéve.

Véleményem szerint a felsoroltak közül érdemes számításba venni az Opelt, az Audit és a Volvót. Ezek a típusok megfelelően elnyűhetetlenek, nem túlzottan magas az áruk és a szervizköltségeik sem aránytalanul magasak. Fontos, hogy az említett típusokat lehetőség szerint valamely nagyobb űrtartalmú benzinmotorral vásároljuk meg, mert Önnel egyetértve az idősebb dízelmotorokkal több probléma szokott lenni.

A Hondára nem használhatjuk az elnyűhetetlen jelzőt, a BMW sokkal inkább strapabíró, viszont mindkét autó várható fenntartási költségei, az alkatrészárak és a javítási költségek miatt magasak lehetnek. Szerintem az Ön által említett kettős funkció ellátására az Opel a legalkalmasabb és legköltségkímélőbb megoldás.

Kérem, írja meg következő levelében, hogy milyen árkategóriában gondolkodhatunk, hogy további javaslatokat tehessünk, és bővebben kifejthessük a választott autók előnyeit és hátrányait.

Üdvözlettel,

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.