Thalia árzavar

2002.01.23. 16:55

Akkor kell számottevő különbségre számítani, ha kereskedőnek szeretnénk eladni az autót, mert ő piaci ár alatt fogja megvásárolni.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Szeretném megtudni mennyit ér egy 3 hónapos, 3500 km futott Renault Thalia. Pontos tipusa RT 1.4 16v, metálfényezésű, klimás. Közhelyszerűen egy karcolás sincs rajta.

Van-e különbség az árban, ha venni vagy eladni akarom? Különös tekintettel a kereskedőkre.

Válaszukat elöre is köszönöm,

Timár Pál

Kedves Pál!

Általánosságban véve természetesen van különbség, attól függően, hogy venni vagy eladni szeretnénk. Azonban a különbség mértéke nagyban múlik azon, hogy milyen az aktuális piaci helyzet, és hogy kereskedővel vagy magánszeméllyel állunk kapcsolatban.

Akkor kell számottevő különbségre számítani, ha kereskedőnek szeretnénk eladni az autót, mert ő piaci ár alatt fogja megvásárolni, hiszen így képez profitot, viszont azonnal fizet. Az Ön által említett autó jelenlegi piaci eladási ára 2,3-2,35 MFt között mozog az aktuális kereslet-kínálat függvényében.

Kérem, hogy a fentiek olvasásánál vegye figyelembe, hogy az autót nem láttuk, és ez befolyásolhatja a leírtakat.

Üdvözlettel,

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.