Opel Astra G

2002.01.24. 19:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Nagyon örülök sok más autós társammal egyetemben, hogy szakszerű tanácsaikkal segítenek az autósberkekben járatlanabb embereknek eligazodni ebben az egyszerűnek semmiképpen nem mondható procedúrában. Értem itt ezalatt mind az új, mind a használt gépkocsi vásárlás folyamatát.

Az én vágyam tárgya egy Opel Astra G. Maximum 2 éveset (2000-es) szeretnék vásárolni a következő paraméterekkel:

1.6 16V (1.4 16V?) motor
ABS, klíma, elektromos tükör és ablak.
5 vagy 4 ajtós változatban
Milyen reális áron vásárolhatok ilyen autót?

Illetve tanácsát kérem abban is, hogy döntésemben segítsen, miszerint nem tudom még biztosan eldönteni, hogy 1.6-os vagy 1.4 motort válasszak. Mert paraméterekben nem sok különbség van (fogyasztás pld.), de esetleg megbízhatóságban vagy más egyébben lehet.

Segítségét előre is köszönve: Leslie

Kedves László!

Örömünkre szolgál, hogy segíthetünk és reméljük a hasznos tanácsok megkönnyítik az autóvásárlók életét.

Az Ön által említett Opel Astra a kívánt felszereltséggel, függően az általános műszaki állapottól és a futásteljesítménytől, jelenleg 2,9-3,1 Mft-ért vásárolható meg az autópiacon.

A motorváltozatot illetően csak a magasabb közterhek szólnak az 1.6-os ellen, hiszen a nyomaték- és lóerőtöbblet, valamint a nagyobb dinamizmus, csekély fogyasztáskülönbség mellett is mind a nagyobb motor mellett lehetnek döntő érvek.

Üdvözlettel,

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.