Carina, a megbízható

2003.01.28. 12:36

Egyetlen módon lehet a Carinát tönkretenni, ha nem szervizelték rendszeresen.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Autótanács!

Januárban használt autót szeretnék venni, jelenleg a választás egy Toyota Carinára látszik esni.
A kiválasztott autó felszereltsége nagyon is O.K., az eddigi sorsa is (legalább is papíron) jól követhetö, a szervizkönyv folyamatosan vezetett. A kocsi szép állapotban is van, egyetlen problémám az, hogy 140.000 km van benne óra szerint (ez a többi körülmény alapján is reálisnak látszik).
Az autó 1996-os, tehát ha a 140.000 km-t elosztjuk, egy évre 20-23.000 km jut, ami még csak túl aktív használatnak sem nevezhető. Elméletben tehát az autó akár még "megkímélt" állapotban is lehetne.
Véleményetek szerint mennyire megbízható ez a típus, van még benne annyi tartalék, hogy érdemes legyen megvenni? Vagy inkább el a kezekkel? (a német honlapokat már megnéztem, ök csak felsö fokon beszélnek ennek a típusnak a megbízhatóságáról).

Segítségeteket előre is köszönöm,
Zsolt

Kedves Zsolt!

Általánosan elmondható a Carináról, hogy nagyon jó minőségű és átlagon felüli megbízhatóságú, ami nem csak statisztikai információ, hanem ügyfeleink tapasztalata is alátámasztja.
Egyetlen módon lehet a Carinát tönkretenni, ha nem szervizelték rendszeresen. Az említett Carina, amennyiben pontosan követhető az előélete és az esetleges korábbi sérüléseiről is van tudomásunk, jó vételnek tűnik. Ha a futásteljesítménye valós, akkor bátran autózhatunk vele még legalább 100.000 kilométert úgy, hogy csak a kötelező szervizekre kell odafigyelnünk. Vásárlás előtt mindemképpen ajánlatos elvinni egy Toyota márkaszervizbe állapotfelmérésre.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.