Mi, mennyi?

2002.01.29. 13:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Néhány kérdésem lenne az Önök szolgáltatásával kapcsolatban. Jelenleg egy használtautó vásárlásán gondolkodom, és ennek kapcsán kerültek képbe Önök. A homepage-ükön láttam, hogy a szolgáltatás tartalmazza a megkeresett használt autó átvizsgálását, eredetvizsgálatát, átiratását, stb. is. Az a kérdésem, hogy ezeknek a költsége benne van-e a szolgáltatásért kifizetendő összegben, vagy külön kell fizetni, és Önök csak a megszervezését vállalják? Amennyiben külön kell fizetni, milyen összegekre számítsak (a pontosítás kedvéért: kb. 1.5m Ft-os, 4-5 éves, max. 1.6-os (biztosítási küszöb alatti) autóban gondolkodom)?

Válaszukat előre is köszönöm.

Viktor Metzing

Kedves Viktor!

A folyamat úgy kezdődik, hogy az Ön igényének legjobban megfelelő autókat lekeressük az országban található eladásra kínált használtautók közül. Ezeket különböző szűrőkön keresztül addig szűkítjük, ameddig csak legjobb 2-3 marad. Ezeket használtautó szakértőnk személyesen is megnézi, és kipróbálja, majd kiválasztja a legjobbat. Amikor mi felkínálunk egy autót megnézésre, akkor már sok olyan vizsgálaton átesett, amit Ön nem is lát, és benne van a szolgáltatás alapárában. Ekkor értesíti Önt, a megbízót, hogy nézze meg a kiválasztott autót. Ha Önnek is megfelel, akkor jönnek azok a vizsgálatok, amelyek kizárólag arra szolgálnak, hogy megerősítsék a szakvéleményünket, és az Ön számára egy plusz biztonságot adjanak.
* Eredetvizsgálat saját eredetvizsgálóval (ált. az eladó költsége) - kötelező - 11.000 - 15.000 Ft (erre a kategóriára)
* Állapotfelmérés egy független szervizben - opcionális - 3.500 - 5.000 Ft
* Igazságügyi szakértői vizsgálat - opcionális - 15.000 - 20.000 Ft

Ha minden vizsgálat igazolja a választásunkat, akkor következik a tulajdonosváltással kapcsolatos folyamat, az átírás. Ennek költségei hatóságilag előírt fix összegek, amik a vevőt terhelik:

* Tulajdonszerzési illeték (10Ft/cm3): 16.000 Ft (1.600 cm3)
* Törzskönyv: 8.000 Ft
* Kfb (A0 bonusszal, biztosítótól, típustól és még sok más tényezőtől függően): 9.000 - 22.000 Ft / negyedév

Az OptiCar díja tartalmazza a gyorsaságot, a biztonságot, a szakértelmet, és a kényelmet, amit a szolgáltatásunkkal Önnek biztosítunk.

Üdvözlettel:

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.