Egy majdnem ügyfél?

2002.01.29. 12:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

T. OptiCar

Szolgáltatásuk felkeltette érdeklődésemet, nagyon jó ötletnek tartom. Autócserét tervezek, amiben tudtak volna segíteni. Már majdnem regisztráltattam magam, amikor az árszabást elolvasva elszörnyülködtem. Az 5 százalékot nagyon soknak tartom, és nem is értem, hogy miért százalékra megy. Az én autócserémben kb 1.5 + 3.5 mFt pénzmozgás lenne. Ez azt jelenti, hogy Önöknek 250 ezer Ft-ot fizetnék, hogy eladják a régit és keressenek egy újat. Ezt irreálisnak tartom, és nem veszem igénybe a szolgáltatásukat.

Üdvözlettel egy majdnem ügyfél:
Gömbös Péter

Kedves Péter!

Elöljáróban egy jó hír. Számítása, abban az esetben sem helytálló, ha mindkét Ön által említett autó használt, az árlistánkból ugyanis sajnos kimaradt, hogy csere ügylet esetén az egyik megbízás 50%-os KEDVEZMÉNNYEL muködik. Ez azt jelenti, hogy ha egy eladással és egy vétellel bíz meg minket, akkor a magasabb értékű ügyletnek az 5%-a és a kisebb értéku ügyletnek a 2,5%-a a jutalékunk.

Ez az Ön esetében azt jelenti, hogy 3,5 mFt-nak az 5%-a és a 1,5 mFt-nak a 2,5%-a a jutalékunk, ami összesen 212.500 Ft + Áfa.

Igen elismerem, ez sok pénz. A kérdés már csak az, hogy mennyibe kerül Önnek a használt autó eladása és vétele akkor, ha saját maga intézi. A szakértelem nyújtotta biztonságot, a gyorsaságot és a kényelmet érdemes összevetni a szolgáltatás árával, és akkor biztosan nem tűnik már túl drágának. Ha figyelembe veszi azt is, hogy a saját kivitelezésnek is megvan az ára (utánajárás, információ gyűjtés, esetleges "tévedés"), ami szakértelem hiányában szinte biztos, hogy több, mint a mi szolgáltatási díjunk, akkor pedig egyszerűen nem is kerülünk Önnek pénzébe. Sokan tudják ezt azok közül, akik jártak már pórul a használt autó eladás vagy vásárlás során.

Néhány kérdés, aminek megválaszolása után el tudja dönteni, hogy megéri, vagy sem:
* Meg tudja állapítani egy használt autóról, hogy hány km-t futott, volt-e törve, vagy milyen muszaki állapotban van?
* Meg tudja mondani, hogy a fényezés gyári-e vagy sem?
* Utána tud nézni a biztosítónál, hogy volt-e az autónak vélt, vagy valós káresete?
* Utána tud járni, hogy a vásárolandó autóra lehet-e biztosítást kötni, vagy a korábbi káreseményei miatt már nem biztosítható?
* Meg tudja állapítani, hogy az autó szervizkönyve eredeti, vagy sem, ill. a benne lévő szerviz igazolások eredetiek, vagy hamisak?

Ez csak néhány abból a kérdésbol, ami szakértelem hiányában nehezen válaszolható meg nagy biztonsággal, és bármelyikben is téved, annak ára jóval magasabb is lehet, mint a mi szolgáltatásunk.

Abban az esetben pedig, ha a beszerzésre kerülő autó új autó, akkor ugye a szabályok értelmében a beszerzés az Ön számára INGYENES! Ekkor Önnek csak a használt autó eladásért kell fizetnie, összesen 75.000 Ft + Áfát.

Abból, hogy felkeltette érdeklődését a szolgáltatásunk, arra következtetek, hogy valószínűleg nem járatos a használtautó piac útvesztőiben. Azt javaslom tehát, hogy gondolja át még egyszer véleményét, és ha a fenti információk következtében mégis úgy dönt, hogy szeretné a szolgáltatásunkat igénybe venni, akkor várjuk jelentkezését. Ellenkezo esetben sok sikert kívánok a saját kivitelezéshez, és kívánom, hogy NE gyarapítsa azok táborát, akik pórul jártak a használt autó vásárlás során.

Üdvözlettel:
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.