Mercedes W123

2002.01.30. 18:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Mercedes W123 240D vagy 300D vásárlását fontolgatom. Eddigi élményeim lehangolóak: a piacon mintha csak lestrapált roncsok lennének. Tudom, hogy 20-25 éves autóknál az ember nem várhat csodát. Ettől függetlenül megkérdezném, hogy tapasztalataik szerint mennyire elérhető egy jó motorikus és esztétikai állapotban levő példány, lehetőleg 200.000-nél kevesebb futott kilométerrel? Mekkora összeget tartanak reális árnak egy ilyen autóért?

Segítségüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Sajnos egyet kell értenem az Ön piaci tapasztalataival az említett Mercedest illetően. Valóban az esetek 90%-ában rendkívül rossz állapotú, lestrapált roncsokat találhatunk a piacon, azonban nem lehetetlen a '84-'85-ös évjáratúak között megfelelő autót találni. A megfelelő jármű beszerzésének egyetlen korlátja a rendelkezésre álló időintervallum, mert sajnos időbe telik, míg felbukkan a megfelelő minoségű autó a piacon. Az említett autókat állapottól és motorizáltságtól függően 400000-700000 forint közötti áron kínálják. A kimondottan jó állapotban lévő autókért a reális vételár 700000 forint körül mozog, de a maximált 200000km-es futásteljesítményt nem tartom teljesíthetőnek (óra szerint esetleg), ha a realitásokat nézzük.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.