Kisteher több, mint két üléssel

2002.01.30. 19:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Autótanácsadó,

Mint egyéni vállakozó kérdezem, hogy ismernek-e olyan kisteherautót, amiben nem csak 2, hanem több személy is ülhet? Méret tekintetében a Peugeot Partner, vagy a Citroen Berlingo megfelelő lenne, de ezek teherautó változata csak 2 személyes. A kereskedő külön felhívta a figyelmemet, hogy eszembe se jusson a 2 személyes teherautóba még egy üléssort beszerelni, mert óriási bajok származhatnak belőle. (Nekem úgy is megfelelne, hogy egyszer négy személy és kevés szállítmány, máskor két személy és sok cucc.)
Láttam négy személyes platós kocsikat is, de ezek hatalmas terepjáró batárok, én pedig csak aszfalton járok.

Tanácsukat előre is köszönve:
F.L.

Kedves László!

Sajnos az Ön által említett kategóriában valóban nincs olyan kisáruszállító, amelyben 2-nél több utast szállíthatunk legálisan. Az említett variációs lehetőségeknél kockázatot kell vállalni, ha több személyt szállítunk a forgalmiban engedélyezettnél. Ha nem túl nagy kompromisszum az Ön részéről, akkor érdemes egy picit nagyobb kategóriát választani, ahol az autó tehergépkocsiként szerepel a forgalmiban, de 5 vagy 6 személy szállítására alkalmas, és ez hatóság által engedélyezett. Véleményem szerint érdemes számításba venni a Nissan Vanette Cargo kombi kivitelét, amely 5 személy szállítására alkalmas hivatalosan tehergépkocsiként. Természetesen az említett 6 személy + teher kivitel, több márka kínálatában megtalálható, azonban méretben a Nissan közelít legjobban az Ön által megjelölt kategóriához.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.