Biztosítás, üzembentartó

2002.01.30. 19:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt OptiCar!

Először is köszönöm a korábbi levelemre adott válaszukat!

Nemsokára átvehetem az új autómat. A forgalmi engedélyben én leszek a tulajdonos és szeretném élettársamat is, mint üzembentartót bejegyeztetni.

Kérdéseim a következők:
1. Kinek a nevére kell vagy lehet megkötni a biztosításokat?
2. Köthetem-e a két biztosítást a saját nevemre, mint tulajdonos?
3. Ha a nevemre, mint tulajdonosra megköthetem a biztosításokat, akkor a kötelező felelősségbiztosítás Bonus-om átvihető-e az új kocsira a korábbi eladása után, ha üzemben tartó is szerepel a forgalmiban?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Ernő

Kedves Ernő!

A biztosítás szempontjából teljesen mindegy, hogy az üzembentartó vagy a tulajdonos nevére szól a biztosítás, hiszen mindketten szerepelnek a forgalmiban. Mindkét esetben megköthető a GFB és a Casco biztosítás is a kívánt névre. A Bonus természetesen igazolás ellenében átvihető az újonnan vásárolt autóra, függetlenül attól, hogy van-e üzembentartó bejegyezve a forgalmiban. Véleményem szerint érdemes megnézni, hogy melyikük nevére kötve lenne kedvezőbb a biztosítás és ennek ismeretében érdemes eljárni.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.