Tévedhet az eredetvizsgálat?

2002.02.12. 11:10

Eredetvizsgálata volt, ettől függetlenül számíthatok-e arra, hogy egyszercsak külföldre menetkor kiderül kint, hogy lopott?

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

3 hónapja vásároltam egy Svájcból márciusban behozott autót. Magyarországon a második tulaj vagyok. Az autó finanszírozott (tehát gondolom a bank is utánanézett), eredetvizsgálata volt, ettől függetlenül számíthatok-e arra, hogy egyszercsak külföldre menetkor kiderül kint, hogy lopott?

Köszönettel:
Szabó Zoltán

Kedves Zoltán!

Napjainkban biztonságot jelent, hogy a külföldről behozott autó addig nem kaphat törzskönyvet, amíg az eredeti forgalmi engedély alapján, egy erre szakosodott cég le nem kérdezi a külföldi hatóságoknál az autó eredetét, és erről igazolást állít ki a magyar hatóságok felé. Valószínűsítem, hogy ez az Ön autója esetében is megtörtént az eredetvizsgálattal együtt, így a kockázat mértéke jelentősen csökkent, azonban sajnos teljes mértékben soha nem zárható ki.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.