1993-as Honda Accord

2003.02.14. 11:42

Egyetlen Accord tulajdonost ismertem, neki 6 évig volt meg az autó, és egyszer sem hagyta cserben.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Kérdésem nem egy adott autóra vonatkozik, hanem általában egy típusra: ez pedig a Honda Accord szépen lekerekített változata, amelyet 1993 környékén gyártottak. Ennél pontosabban nem tudom sajnos elmondani melyikre gondolok. Amennyiben csak a nagy limuzinokat vesszük alapul, akkor ez a második generációja ennek a gépkocsinak.
A hirdetések alapján úgy láttam 1 millió Ft környékén mozog az ára, és ugyebár 9-10 éves autó lehet. Egyetlen Accord tulajdonost ismertem, neki 6 évig volt meg az autó, és egyszer sem hagyta cserben.
Valóban ilyen jó "kis" autó ez a Honda?

Várom válaszát,
Tibold Ákos

Kedves Ákos!

Az említett Accorddal kapcsolatban érdemes tisztázni néhány paramétert, mégpedig, hogy melyik modellről és karosszériaváltozatról beszélünk, ugyanis 1993-ban volt a modellváltás és jelentős árkülönbségről is beszélhetünk.
Sokszor előfordul, hogy mindkét változatot kínálják ugyanazon évjáratban.
A szóban forgó modell gömbölyített változatát 93-tól gyártották és jelenleg a piaci ára 1,5-1,6 M Ft körül mozog. A korábbi szögletesebb modellt 92-93-as évjáratban 1,1-1,25 M Ft között kínálják. Ami pedig a megbízhatóságot illeti, legendásan jó minőségű autó az Accord és rászolgált minden pozitív töltetű híresztelésre. Ha korábban rendszeresen szervizelték az autót, akkor még 200.000 kilométerrel az órájában is érdemes megvásárolni a kiszemelt példányt.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.