5 millió alatt

2002.02.15. 15:43

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok!

Használt autót szeretnék venni, max. 5M Ft-ig (egy forinttal sem többért), persze ha kevesebbe van, az sem baj... :)
Elsősorban városban használnám, többnyire egyedül, de legfeljebb 2 utasnak kell benne hely, időnként vidék is, nagyobb csomagokra nem kell számítani. Szeretném, ha az átlagnál sportosabb lenne, de törvénytisztelő vagyok, szóval nem kell egy kifejezett erőgépnek lennie, 1.8-2.0 literesre gondolnék, max. 2.5.
Ami még elsőrangú szempont: aktív, passzív biztonság, alacsony lopási veszélyeztetettség, megbízhatóság, korrekt szervizháttér, kényelmi felszereltség.
Gondolnék korábbi Mercedesre (pl. W124), de félek a leharcolt példányoktól, ugyanez áll a BMW-kre is, de rábeszélhető vagyok. Szeretem a német autókat, és leginkább ilyet vennék vagy Alfát. Formailag nagyon bejönnek, csak keringenek rémhírek az olasz kocsikról. 30e km-t megyek egy évben.

Segítségüket előre is köszönöm,
Mayer Áron

Kedves Áron!

A levélben megfogalmazott igényeknek nagyon sok típus megfeleltethető, de az Ön által említett márkák tekintetében ellentmondásokat érzek. Érdemes lenne felállítani egy fontossági sorrendet a szempontok alapján.
Az említett márkák közül nem látom értelmét egy 7-8 éves Mercedes megvásárlásának, hiszen a piacon található autókról nem mondható el a kifogástalan állapot és a követhető előélet sem, nem beszélve a sportosságról.
A BMW megfelel az elvárásoknak a 3-as szériával, azonban a rendelkezésre álló pénzért gyengén motorizált változatot kaphatunk.
Az Alfa 156-os típusa 2.0 -es motorral ideális, ha egy keveset futott, ellenőrzött használt autót vásárolunk, és nem spórolunk a későbbi szervizelésen. Ár-érték arányban a 156-os egy picit rosszabb, mint kategóriatársai, hiszen a feelinget meg kell fizetni, de cserébe az értékvesztése is átlagosnak mondható. A meghatározott összegért viszonylag könnyen találhatunk egy jól felszerelt, keveset futott, fiatal Alfát a használtautó piacon.
Ahhoz azonban, hogy pontosan meg tudjam határozni, hogy az Ön igényeihez melyik márka mely típusa illeszkedne a legjobban, egy hosszabb igényfelmérésre lenne szükség sok-sok kérdéssel. Ha személyesen szeretne válaszokat kapni a kérdéseire, akkor a regisztráción keresztül igénybeveheti a segítségünket.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.