Astra Caravan 1,7 td import

2002.02.19. 11:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Tanácsadó!

1999/4 évjáratú Opel Astra G Caravan típusú autót lenne lehetőségem megvásárolni. Az árban és a felszereltségben megfelelne az autó az igényeimnek, de a motorja, ami az eladó szerint az új ECO 1.7 td diesel, 150000 km-t futott. Az autó Németországban van jelenleg. Kérdésem a következő:

Szabad- e vásárolni diesel autót 150000 km-rel?
Megbízható-e a motor még?
Mennyit lehet vele még megtenni ideális estben?

Válaszát előre is köszönöm.

L. Balázs.

Kedves Balázs!

Normál esetben a 150.000 kilométeres futásteljesítmény nem kimondottan sok egy dízel autó esetében, de a motor jelenlegi állapota jelentős mértékben függ a használattól. Az autó általános állapotából lehet következtetni a használó igényességére, ami kivetíthető a motor állapotára is.
Az Ön által említett autót valószínűleg nagyrészt autópályán használták, ami kedvezőbb a városi használatnál. A jelentős futásteljesítmény nagymértékben befolyásolja a piaci árat negatív irányban, külföldön és itthon egyaránt, ami a későbbi magyarországi eladást is megnehezítheti.
Véleményem szerint kizárólag eredeti szervizkönyvvel rendelkező autót érdemes megvásárolni egy alapos márkaszervizben történő állapotvizsgálat után. Ha a kereskedő egy jó minőségű autót akar eladni Önnek, akkor bátran behozza az autót anélkül, hogy Ön foglalót fizetne látatlanban, és tudja, hogy az értékesítéssel nem lesz gondja, ha Ön mégsem vásárolja meg az autót. Ha a jelenlegi futásteljesítmény a valós állapotot tükrözi, akkor még legalább 150.000 kilométer nyugodt autózásban lehet része megfelelő karbantartás mellett.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.