Lancer 1.8 GTI beszámítás

2002.02.26. 14:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt OptiCar!

Jelenleg egy Mitsubishi Lancer 1.8 GTI (nem turbo) autóm van, amit szeretnék egy fiatalabbra cserélni.
Már ki is találtam mit szeretnék helyette. Mivel autó nélkül csak rövid ideig tudok létezni, szeretném úgy lebonyolítani a cserét, hogy a Mitsut a kereskedőnél beszámíttatom a vásárolandó autó árába. Úgy gondolom, hogy így az autó piaci értékénél kevesebbet kapok, de az, hogy nem maradok autó nélkül talán megéri. Kérdés, hogy mennyivel kapok kevesebbet?
Ezért mielőtt elviszem az autót a kereskedőhöz hogy felmérje mennyiért számolná be, szeretnék egy független becsléssel rendelkezni az autó pillanatnyi értékét illetően.
Adatai:
- Mitsubishi Lancer 1.8 GTI (katalizátoros)
- 1991-ben gyártották
- Magyarországon 1993-ban helyezték üzembe
- zöld kártya 2002 szeptemberig
- műszaki 2003 októberig
- a jobb eleje és oldala volt törve az előző tulajnál
- Extrák: elektromos ablakok és tükrök, szervókormány, spoilerezés, bőr kormány, (esetleg rádiósmagnó)

Kb. mennyi lehet a piaci értéke az autónak?

Segítségedet előre is köszönöm.
Hirt Tamás

Kedves Tamás!

Az Ön által említett autó kereskedőnek történő értékesítése vagy beszámítása esetén a kereskedő szemérmetlenségétől és az eladandó autó keresettségétől függően 20-30%-al kevesebbet kapunk az autónkért, mint ha az értékesítéssel magunk foglalkozunk.
Mivel az Ön autója sem tartozik a keresett típusok közé (1.8 GTI), ezért a kereskedő is kevesebbet fog ígérni, hiszen előre nem látható ideig benne fog állni a pénze.
Véleményem szerint az Ön autójának jelenlegi piaci ára a futásteljesítménytől és az általános állapottól függően 750.000-900.000 Forint között mozog.
Kérem, vegye figyelembe a fentiek olvasásánál, hogy az autót nem láttuk, és ez befolyásolhatja a leírtakat.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.