Opel vagy BMW II.

2002.02.28. 14:09

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar !

Előző levelemben a BMW, Opel Omega és Senator típusok vételéről érdeklődtem.
Köszönöm a tanácsokat, ezek alapján egy Opel Omega vásárlása mellett döntöttem. Már ki is néztem egy példányt, azonban a vásárlás előtt szeretném az Önök szakértelmét ismét igénybe venni.
Az autó 92-es évjáratú, 2.0i változat a szokásos gyári felszereltséggel, (ABS, szervó, vonóhorog, napfénytető, elektromos tükör stb.) a kilométeróra alapján 92.000 km van benne. Az autót a tulajdonosa 1 éve hozta Németországból, a szervizkönyve is megvan, és nagyon szép gyári állapotban van.
Már ki is próbáltam és beleszerettem. Azonban az autó ára 1.180.000 Ft amit én a használt Omegák árához képest soknak tartok.
Azt szeretném kérdezni, hogy a fenti paraméterek alapján meddig nem vagyok tisztességtelen az alku során.

Köszönettel:
Miklós

Kedves Miklós!

Az Ön által említett Omega eladási ára még kifogástalan műszaki és esztétikai állapot esetén sem tekinthető reálisnak, hiszen a piaci árakat tekintve maximum 1 MFt az ésszerű eladhatóság felső határa.
Véleményem szerint szemérmetlen alkudozás helyett érdemes megtudni a végső eladási árat, majd tenni egy korrekt ajánlatot. Ha nem adják el az Ön által kínált árért, akkor még mindig eldöntheti, hogy kifizeti-e a magasabbat.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.