Kfb örökítése

2002.03.01. 19:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!

Hamarosan lecserélni szándékozom autómat, ezt egy beszámításos módszerrel szeretném megtenni kereskedőnél.
Kérdésem az, hogyan és meddig kell a csereként beadott autómra a kötelező biztosítást fizetni, ill. mivel általában nem szokta a kereskedő cég a nevére átíratni a beszámított autót, hogyan lehet a frissen vásároltra érvényesíteni az előzőn lévő bónuszt?

üdv.:
Tamás

Kedves Tamás!

A kfb-t addig a napig köteles fizetni, ameddig az Ön nevén volt az autó. Ha túlfizetés van, akkor ennek az összegét a biztosító automatikusan visszatéríti Önnek.
A kfb. lemondása egy aláírt adás-vételi szerződéssel lehetséges a biztosítónál. Ha a használt autót beszámítják az újba, akkor ebben az esetben a kereskedőnek alá kell írnia az adás-vételi szerződés a használt autóra, amivel le tudja mondani a régi autó kfb-t. A biztosítás lemondásának nem feltétele, hogy a kereskedő átírassa a saját nevére az autót.
A bónusz átörökítése az új autó biztosítására nagyon egyszerű: kér egy bónusz igazolást attól a biztosítótól, ahol most van a kfb megkötve, és ennek az igazolásnak a figyelembevételével lehet megkötni az új autóra a kfb-t.

Üdvözlettel:
Brandeis György

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.