Carina E csere

2002.03.07. 11:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!

Szeretném lecserélni autómat. Toyota Carina E 2.0 GLI benzines sedan,1992 évj., 140.000 km, hozzám Ausztriából került, kollégától. (Bőr kormány és seb.váltó.)
Motorikusan, elektromosan, futóművileg tökéletes állapotban van, a karosszéria kissé matt hátul, paszta nélkül. Korának megfelelő kis parkolási karcok a lökhárítókon. Egyetlen kifogásolni való, hogy visszaváltásnál a 3-as fokozat nehezen megy , hangosan reccsen /60-km felett/.
Kérdésem, mit várhatok érte, ill. szeretnék hasonló kaliberű tágas, megbízható, de klímás autót, 2 -3 évvel fiatalabbat, szempont még, hogy autópályasebességnél csendesebb üzemű legyen.
Terveim között a mazda 626, az opel omega b vagy a mitsubitsi galant van.

Önök melyiket ajánlják inkább?

Tisztelettel: B.T

Kedves B.T!

Az említett Carina jelenlegi piaci eladási ára az általános állapottól, a felszereltségtől és a futásteljesítménytől függően 1,2-1,4 mFt között mozog.
A tapasztalataink alapján könnyű eladásra lehet számítani, mert a Carina keresett típus a használtautó piacon.
A jövőben tervezett vásárlással kapcsolatban véleményem szerint a következőket érdemes figyelembe venni: a felsoroltak közül az Opel Omega bír a legjobb ár/érték aránnyal, és megfelel mindazoknak a követelményeknek, amit a kategóriától elvárunk, azonban megbízhatóságban és azonos szintű motorizáltságban nem veszi fel a versenyt az említett vetélytársakkal.
A két japán márka közül a Mitsubishi tekinthető jobb választásnak tekintve a motorizáltságot, külső megjelenést, felszereltséget és az értéktartást.
A Mazda értéktartása rosszabb, alapfelszereltsége szerényebb és sajnos kevés követhető, makulátlan előéletű autó található a használtautó piacon.
Amennyiben a rendelkezésre álló anyagiak mellet a hosszú távon örömet okozó autóhasználat is hangsúlyt kap, akkor a Mitsubishi Galant a leginkább megfontolásra érdemes alternatíva.
A Toyota ármeghatározással kapcsolatban kérem, vegye figyelembe, hogy az autót nem láttuk, és ez befolyásolhatja a leírtakat.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.