Swift vagy Twingo?

2002.03.12. 10:39

Mindkét autó motorja korszerűnek tekinthető, azonban a francia márka 16 szelepes motorja modernebb konstrukció.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt "Segítség"!

Új autó vásárlása előtt lévén, a piacon körülnézve két jármű maradt a végső összevetésben: Suzuki Swift 1.3 GLX és a Renault Twingo 1.2 16V Expression.
Mindkét autót ABS-sel, két airbaggel szeretnénk megvenni. Az áruk így megközelítően azonos. Az autókat családi autóként és esetenként hosszabb útra (1000 km) is szeretnénk használni.
Melyik a jobb választás? (motor/karosszéria konstrukció, élettartam, fenntartási költségek, passzív biztonság, menettulajdonságok, utazási komfort, stb.)
Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Jambrik Zoltán

Kedves Zoltán!

Az említett autók hasonló felszereltséggel valóban szinte azonos árban vásárolhatóak meg, azonban teljesen eltérő karakterű autókról beszélhetünk.
Ha leszámítjuk, hogy a Renault csak 3 ajtós kivitelben létezik, akkor a helykínálatot tekintve, annak ellenére, hogy külső méreteiben a Suzuki nagyobb, nincs jelentős különbség a két autó között. Ha a térérzetet vesszük alapul, akkor a Twingo nyeri az összehasonlítást.
Mindkét autó motorja korszerűnek tekinthető, azonban a francia márka 16 szelepes motorja modernebb konstrukció. Menettulajdonságok tekintetében a Renault a dinamikusabb és élvezetesebben vezethető, azonban a fenntartási költségek hosszú távon a Suzukinál lesznek kedvezőbbek.
Biztonság szempontjából a légzsákok ellenére a Suzuki nem jelent konkurenciát a Twingo számára, hiszen a törésteszteken nem kifejezetten az élmezőnyt képviseli. Értéktartás szempontjából nincs jelentős különbség a két márka között.
A fent leírtak tükrében véleményem szerint a Renault hosszú távon jobb választásnak tekinthető, hiszen minden szempontból korszerűbb konstrukció.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.