A beszámított autó "kötelezője"

2002.03.12. 14:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!

Hamarosan lecserélni szándékozom autómat, ezt egy beszámításos módszerrel szeretném megtenni kereskedőnél.
Kérdésem az, hogyan és meddig kell a csereként beadott autómra a kötelező biztosítást fizetni, ill. mivel általában nem szokta a kereskedő cég a nevére átíratni a beszámított autót, hogyan lehet a frissen vásároltra érvényesíteni az előzőn lévő bónuszt?

üdv.:Tamás

Kedves Tamás!

A kötelező biztosítást mindaddig fizetni kell míg a gépkocsi az Ön nevén van. Beszámításkor kétféle megoldás létezik.
Az egyik esetben az adásvételi szerződés csak az új vásárló "megérkezésekor" köttetik, míg a másik verziónál a kereskedő a beszámított gépkocsit átvételkor, az eladótól adásvételi szerződéssel megvásárolja. Ez a megoldás ideálisabb az Ön számára hiszen így a további biztosítási kötelezettség már a kereskedőt terheli. Fontosnak tartom elmondani, hogy az első megoldásnál is alku tárgyát képezheti a biztosítási díj kérdése (ki fizeti a biztosítást?), melyet célszerű az előszerződés aláírása előtt kikötni és írásban lefektetni.
Az új gépkocsira a bónusz érvényesítését csak a régi autójának eladását igazoló adás-vételi szerződés birtokában van módja.

Üdvözlettel:
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.