W124 vagy W126?

2002.03.12. 14:24

Vagy gyűjtögessek még egy kicsit és probáljak meg külföldről egy W140-es, eggyel újabb S-klasse mercit behozni?

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

A nagy Mercedesek rajongója vagyok. 2-3 millió forintért lehet venni bármelyik fent említett Mercedesből. A W124-es E-klasse újabb konstrukció, de egy kategóriával kisebb mint a kicsit öregecske konstrukció W126-os S-klasse.
Melyiket tartanák jobb vételnek?
Vagy gyűjtögessek még egy kicsit és probáljak meg külföldről egy W140-es, eggyel újabb S-klasse mercit behozni? (12-15 ezer euróért már akár 600-ast is lehet kapni, ez a költségekkel együtt sem sokkal több 4 millió forintnál, ellenben a hazai 6 milliónál kezdődő árakkal).

köszönettel,
"automata valto rulez"

u.i.: hogy viszonyul mindezekhez a 2-vel ezelőtti 7-es BMW? 730-ast láttam már 1,5 millió forintért is autókereskedőnél kirakva.
u.u.i.: szóba jöhet esetleg még az audi v8 is (bár az utóirat ellentmond egy kicsit annak, hogy merci rajongó vagyok)

Kedves "automata váltó rulez"!

Mivel érzelmi alapon történő vásárlási szándékról van szó, nehéz ebben tanácsot adni!
Általánosan jellemzőnek mondható, hogy a Merci-rajongók nem igazán érzik jól magukat a Bajor konkurensben (ez megfordítva is igaz), az Audiban sem, ezért érdemes megfontolni a márkahűséget! Természetesen mind a három autómárka igazi ínyenc más-más "mondanivalóval". A BMW 7er és az AUDI V8 olcsóbban beszerezhető mint a MERCEDES - bár szervizköltségben éppen ellenkező a helyzet - továbbá magasabb kategóriát képviselnek mint a W124. Ha az 1,5 mFt értéknagyságban vásárolunk "felsőkategóriát", az értékvesztés elhanyagolható, de a várható szervizköltség nem!
A W126 valóban kicsit öregecske, de annál stílusosabb járgány, ez is egyféle szempont. Gyűjtögetni lehet a W140-re, de véleményem szerint ezért nem érdemes elhalasztani a vásárlást, hiszen a megfelelő időben még mindig el lehet adni a "most" megvásárolandó fenti gépkocsik valamelyikét.

Üdvölettel:
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.