Serdülő Calibra

2002.03.21. 12:20

Egy ilyen autót általában nem azért vesznek, hogy sétakocsikázzanak vele.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Fontolgatom egy Opel Calibra vásárlását. Meglehetősen sok 91-92-es évjáratú autóról láttam hirdetéseket.
Azt szeretném megtudni, hogy mennyire megbízható a típus, és egy ilyen, kb. 10 éves modellnél pl. 140 e km futásteljesítménnynél milyen hibákra számíthatok?
Megoldható-e és mennyibe kerül az önök szolgáltatása, ha a következő igényeim vannak:
-Agyonhasznált, lestrapált autók kiszűrése
-A kiválasztott autó állapotfelmérése
-Megfelelő finanszírozási lehetőség biztosítása (kb. 300 e Ft induló részlet)
-Adásvétel és az átíratás lebonyolítása

Tisztelettel:
Feri

Kedves Ferenc!

Egy 10 éves 140 ekm-t futott autónál sokféle hiba kiütközhet, attól függően, hogy ki vagy kik és hogyan használták, milyen gondossággal szervizelték, és sorolhatnám még azokat a tényezőket, amik az ún. előélet kategóriába tartoznak. Ugyanezen oknál fogva igaz az is, hogy az azonos korú és azonos km-t futott autók között óriási lehet a különbség.
Egy sport, vagy mondjuk sportos autó esetében nagyobb ugyan az esély, hogy az autónak már van valamilyen baja, hiszen egy ilyen autót általában nem azért vesznek, hogy sétakocsikázzanak vele.
Létezik ugyan egy-két "perverz" úrvezető, aki csak az autó külső megjelenésével akar vagánykodni, és az autó képességeit még álmában sem meri feszegetni, de nem ez a jellemző, főként nem egy, már a használtautó piacot is megjárt éltesebb sport(os) kocsi esetében.
Ezeket az autókat nagy valószínűséggel megnyergelték már a kisebb pénzű vagányok is, akik 5-6 évesen jutottak hozzá az autókhoz, kifejezetten azzal a céllal, hogy Schumi-vénájukat megvillantsák a konkurensekkel szemben. Jellemzően közkedvelt típusa volt ez a Keletnémet aszfaltbetyároknak is, akik Manta man őseik hagyományait folytatva, néhány sör után a balatoni discothek előtt emberkedtek ezekkel a paripákkal. Ezekből egyébként elég sok került be később Magyarországra.
De ne csüggedjen, mindig lehet jó autót találni, és ebben természetesen mi tudunk segíteni. Nagyon jól összeszedte azokat a szempontokat, amiért érdemes szakértő segítséget igénybevenni az autó felkutatásában, kiválasztásában és beszerzésében. Természetesen minden Ön által felsorolt feladatot elvégzünk, és Önnek mindössze annyi dolga van, de ebben is segítünk, hogy pontosan megfogalmazza, mit szeretne. Szolgáltatásunk díja: a vételár 5%-a + Áfa.
Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi szakértelmünket, akkor kérem Regisztráltassa magát a szolgáltatásunkra. Ha további részletekre kíváncsi a szolgáltatásunkkal kapcsolatban, akkor kattintson ide. Várjuk a személyes megkeresést!

Üdvözlettel:
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.