Kisautó 1,5 mFt-ig

2002.03.27. 12:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Érdeklődve olvasom tanácsaikat az autóvásárlással kapcsolatban. Jelenleg én is autóvásárlás előtt állok és tanácsukat szeretném kérni!
Jelenlegi autómat szeretném lecserélni egy olyan, max. 1,2-1,5 mFt körüli autóra, amelynél a legfontosabb szempont a megbízhatóság és az alacsony fogyasztás lenne (a felszereltség terén nincs különösebb elvárásom). Mivel elég magas vagyok, ezért nagyon kis autó nem jöhet számításba. Jelenleg évi 17-18 ezer km-t autózom, de ez a jövőben várhatóan növekedni fog. Az autó nagyobbrészt (kb. 80 %-ban) Budapesten futna, illetve néha hosszabb (max. 150 km-es) utakra használnám!
Jelenleg egy öreg Renault 19 1,9 D típusú autót használok, de a jelenlegi kisebb autók helykínálatát is megfelelőnek találtam, ezért a következő típusok merültek fel: Citroen Saxo 1,5 D, Citroen ZX 1,9 D, illetve Opel Corsa 1,7 D, de más (esetleg benzines) típusok is szóba jöhetnek!

Tisztelettel:
M.Norbert

Kedves Norbert!

Mindenek előtt érdemes kikalkulálni, hogy mennyivel fog többet autózni az Ön által ezidáig regisztrált 17-18 ezer km-nél, mert 30 ezer km éves futás alatt nem célszerű dízelüzemű autót vásárolni. A megjelölt árkategóriában a benzinesből értékelhetően fiatalabb,kevesebb km-t futott, jobb állapotú gépkocsit lehet kapni, melynek várható szervizeltetési költségei is alacsonyabbak, ráadásul a kötelező biztosítás tekintetében is előnyösebb!
Az Ön által kiválasztott autók közül a Citroen ZX a legkényelmesebb és a legtágasabb, míg a Saxoból és a Corsából adott értéktartományban fiatalabb kapható, bár törésbiztonsági szempontból a Saxo elég elavultnak tekinthető, azonban az ár-érték aránya kiváló. A Saxo mellett szól még, hogy fenntartási költségei a legalacsonyabbak az említett konkurensekhez képest.
A piaci kínálat a Corsából a legnagyobb, azonban a műszaki tartalom, amivel rendelkezik már korosnak tekinthető, illetve magas embereknek nem feltétlenül ajánlható!
További típusok is megfelelőek lehetnek, melyeket egy személyes találkozó keretében teljesen testre is szabhatunk. Ez esetben a regisztráció útján tud kapcsolatba kerülni velünk.

Üdvözlettel:
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.