Orion eladás-Xantia vétel

2002.04.15. 14:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt OptiCar!

Egy 1983-as, 5 sebességes, 1.6-os 80 lovas Ford Orion-t szeretnék eladni.
158.000 km-rel, ismert előélettel (barátom édesapjáé volt, majd 14 éves kora után a barátom használta). Teljesen hibátlan karosszériával (két hete lakatolták ki) és szintén hibátlan műszaki állapottal, friss vizsgával. Az első kérdésem ennyi lenne: vajon mennyiért lehetne ezt az autót eladni?
Ha az eladáson túl vagyok, szeretnék venni egy 1993-as, vagy 1994-es Citroen Xantia-t. Erről az autóról viszont az a "hír járja", hogy nem megbízható.
Kérem, ha tudnak, mondjanak többet arról, hogy milyen valóságalapja lehet ennek a hírnek.

Köszönettel:
Lac

Kedves László!

Az Ön által említett Ford Orion 1.6 típusú autó jelenlegi piaci eladási ára nagyban függ az adott autó általános műszaki és esztétikai állapotától és a keresettségtől. Véleményem szerint az autó eladási ára 220.000-250.000 Forint között tekinthető reálisnak. Kérem a fentiek olvasásánál vegye figyelembe, hogy az autót nem láttuk, és ez befolyásolhatja a leírtakat.
Sajnos a Xantia-val kapcsolatos "híreknek" van alapja, hiszen a piacon található autók nagy része külföldről behozott, leharcolt, nem megfelelően karbantartott ismeretlen előéletű "példány".
A Xantia általánosan nem túlságosan megbízható, azonban különbséget kell tenni a benzines és dízel változatok között, hiszen a dízel jobb választásnak tekinthető. A legtöbb kellemetlenség és anyagi áldozat az elektromos rendszer és a hidropneumatikus rugózás számlájára írható. Mellette szól azonban az átlagon felüli rugózási komfort, az alacsony beszerzési ár és a megfelelő alapfelszereltség.
Amennyiben segítségére lehetünk az autóvásárlás és/vagy eladás lebonyolításában, kérem, regisztráltassa magát ismét, hogy számot adhassunk felkészültségünkről.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.