Mondeót egy Astra árán?

2002.05.06. 17:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt cím!

Tervezem eladni Ford Mondeo 1,6 CLX 16V 1996. XI. havi, autómat.
Az autó 90 LE-s, alapfelszereltsége: klíma, állítható (2 irányban) szervokormány, vezetőoldali légzsák, ezüst gyöngy metál, 4 ajtós limuzin. (nem kereklámpás, ez az első Mondeo típus, amely az év autója is volt)
Én már a 3. tulajdonos vagyok, bár elődöm 3 év alatt 6.000 km-t tett bele, lényegében 2. autónak "használta". Most 43.000 km van benne.
Ami nem széria, az a Pioneer DEH 4X45W-os CD-s rádió, az egyedi üléshuzat és az új Pirelli Formula GT gumik. Eredetigazolás, törzskönyv, szervizkönyv van. Az autó garázsban tartott, nagyon szép, megkímélt.
Ennek ellenére 1.850.000-2.000.000 Ft-ra tartottam, de be kell látnom, ennyiért ilyen idős autót nem keresnek.
Tisztelettel kérdezem, ténylegesen mennyit ér egy ilyen autó?
Az Eurotax katalógusból a kereskedők egy 6-7 éves Opel Astra Classic árát jelölik meg, véleményem szerint viszont egy ilyen Mondeo ennél többet ér. Ott tartok, hogy inkább megtartom, mert még 60.000 Km múlva is szinte új lesz.

Köszönettel: drhaki

Kedves drhaki!

Az Ön által körülírt gépkocsi feltehetően igen jó műszaki és esztétikai állapotnak örvend. Utal erre a 43 ezer Km futásteljesítmény is, mely nem gyakori ebben az évjáratban. Sajnos ennek a modellnek sem tett jót (eladási szempontból) az utóbbi időben nagy méreteket öltő svájci, német.. stb. autóimport, mely drasztikusan leverte ennek a kétségtelenül vonzó és nagyszerű autónak a magyarországi piaci árát.
A gépkocsi piacképes ára véleményem szerint, az Ön által közölt paraméterek alapján 1.6-1.65 millió Ft.
Az Opel Astra hazai népszerűsége és az árát általánosságban is jobban tartó alsó-közép kategória okozza a hasonló árszintet..

Üdvözlettel:
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.