1996-os Renault Mégane

2002.06.07. 14:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!

Friss jogosítványos vagyok (még nincs is igazán meg), és most szeretnék egy autót venni. Egy ismerősöm éppen most szeretné eladni az autóját, ami elég jó vételnek számít (legalábbis nekem).
Az autó egy RENAULT 19 1.4RL Economy motorral, 1996-os, 131.000 Km-t futott, 2. tulajdonos, 4 ajtós, riasztó, központizár, immobilizer, vonóhorog, autórádió, könnyűfém, felni, téligumi garnitúra, metál fényezés (zöld), megkímélt, garázsban tartott, rendszeresen szervizelt.
Mindezt 950 000 Ft-ért adná. Vannak kisebb szervizelendő problémák, de azokról tudok.
A tulaj azért akarja eladni, mert kedvezően tud venni egy jobb autót (Audi), nekem pedig tanuló autónak megfelelne.
A kérdésem a következő: Sok ismerősömet megkérdeztem (hozzáértőket és hozzá nem értőket), és nagyon megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint nem szabad francia autót venni, mert megbízhatatlanok és például kétséges, hogy elindul-e reggel (ezt hozzáértők is mondták). Mások szerint viszon nagyon jó autók és ha volt is velük gond, akkor az csak a sokkal öregebbekkel. Az ismerősöm azt mondta, hogy semmilyen probléma nem volt vele, amíg nála volt.
Mi az Önök véleménye erről a típusról, és legfőképpen erről az autóról? Érdemes megvenni, vagy inkább nézzek más típust? Nem akarnám azt, hogy hetente kelljen a szervizbe vinni.
A válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Kiss Árpád

Kedves Árpád!

Az említett autó vételára a piaci árakhoz képest is kedvezőnek mondható ,ha a esedékes javítások nem jelentenek nagyságrendi ráfordítást és az autó előélete is ismert.
A véleményem szerint az előítéletek és a rémhírek, valamint az okos tanácsok minden márka és típus esetében előfordulnak és általában túlzóak ,de valóságalapjuk mindenképpen van. Általánosságban kijelenteni, hogy a francia autó megbízhatatlan nem szerencsés, hiszen sok tényező befolyásolhatja a műszaki állapotot és a rossz hibastatisztikát.
Meglátásom szerint a Renault ebben az árkategóriában jó vételnek számít, mert ár-érték aránya jó, megbízhatóságban a kategória átlagát képviseli, szervizköltsége csak márkaszervizben javíttatva magas. Javaslom, hogy a megvétel előtt vigyék el az autót állapotfelmérésre egy független szervizbe.
Amennyiben teljesen biztos szeretne lenni az autó minőségét illetően, keresse meg szakértőinket a regisztráción keresztül!

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.