Peugeot 406 SV eladás+Opticar?

2002.07.05. 10:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Szeretném segítségüket kérni. Van egy 1996-os Peugeot 406-om, 2.0 benzines SV felszereltséggel, melyet szeretnék eladni,de nem tudom mennyit ér pontosan.
A fő problémám az vele, hogy tekintettel arra, hogy az elsők között vettük, nincs benne légkondicionálás és légzsák. (Egyébként minden más, elektromos ablakok és tükrök, esőszenzor, ABS, plüss kárpit fabetét, stb. benne van ami a modellre jellemző.) Ezen kívül sport kipufogó, betörés elleni fólia, gázos lengéscsillapítók, 15' alufelnik és 205/60-as Yokohama A 520-as gumik vannak rajta.
A kocsi papírjai szerint a harmadik tulajdonos vagyok, de végig a családé volt /cégautó, majd édesapám volt a tulajdonos/ így garantáltan sérülésmentes. Gyári kulcsok és vezetett szervizkönyv van. 140.000 km-t futott. Garázsban tartott. A kocsi jó állapotban van, és azért szeretném csak eladni, mert egy új dízeles kocsira szeretném lecserélni, tekintettel arra, hogy a következő időszakban munkám miatt valószínűleg közel évi 50000 km-t fogok autózni+adózási szempontok.)
Az árával azért vagyok igazán bajban mert a cég, akinél vettük és akikkel viszonylag jó a kapcsolatunk 1.5-1.6 MFt-ért számítaná be, amit nagyon kevésnek találok, de elmondásuk szerint egy használtautó-kereskedő valószínűleg 1.8-1.9 MFt-ot adna érte. Az autós újságokban viszont a hasonló korú és km-t futott, de légzsákkal és klímával szerelt autókat 2.3-2.5 MFt-ért árulják. Ezekből én arra következtettem, hogy 2.05-2.1 MFt-ért el lehetne adni az autómat, viszont igazán komoly érdeklődő nincs rá. Ez most azért van mert az ár nem megfelelő vagy azért mert most inkább új kocsit vesz mindenki?
A másik : Önök most valószínűleg az Opticart fogják (többek között) javasolni, de miért is jó az nekem? Hiszen átnézve az oldalukat 5%-ot kérnek az eladási árból, vagyis amennyiben 2.0 Mft-t eladják a kocsit akkor 100 eFt az övék vagyis én ugyanott tartok mintha egy kereskedőnek adnám el.
Esetleg tudnak-e javasolni kereskedőket akiknél érdemes próbálkozni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel,
Tóth Gábor

Kedves Gábor!

Kezdjük az autóértékesítés elvi megoldásával, aztán a levél végén a gyakorlati lebonyolításra is javaslatot teszek Önnek.
Az említett Peugeot eladásával kapcsolatban elhangzottak részben megfelelnek a piaci helyzet kínálta lehetőségeknek, azonban néhány információ korrekcióra szorul. Az Ön autójának jelenlegi reális piaci ára feltételezve a korának megfelelő általános állapotot és figyelembe véve a klímaberendezés valamint a légzsák hiányát 1,9-1,95 Mft.
Általánosan elmondható, hogy a klímaberendezés hiánya ebben a járműkategóriában megnehezíti az eladást, így a kereskedői felvásárlási ár sem lesz magasabb 1,7 Mft-nál . Véleményem szerint az érdeklődés hiányának az oka az autó eladási árának mértéke. A klímával felszerelt hasonló paraméterekkel rendelkező autók eladási ára a legjobb esetben sem több, mint 2,25 Mft.
A gyakorlati lebonyolításhoz néhány kiegészítés szükséges, amely tisztázza az OptiCar szerepét az ajánlással kapcsolatban. A Totalcar egyik szerződött szolgáltató partnere az OptiCar, amely cég márkafüggetlen új- és használt autó kereskedelemmel foglalkozik, valamint üzemelteti a Nepperűző elnevezésű szolgáltató és tanácsadó rovatot.
Néhány marketingtől sem mentes indok, hogy Önnek, miért éri meg az Opticar-t választani:
-Nem kell az autóeladással foglalkozni, hirdetni, érdeklődőket fogadni, nepperekkel alkudozni
-Nem kell találgatni, hogy mennyiért lehet eladni, és meddig kell majd árulni
-Szakértőink az áralku során Önt képviselve, a legjobb feltételekkel értékesítik az autót
-Nem kell találgatni, hogy mennyiért adtuk el az autót, mert ha vevő van az autóra, értesítjük, és a vevő Önnek fizet
-A korrekt, független értékbecslés garanciája a sikeres eladásnak
A szolgáltatási díjért cserébe azt tudom ígérni Önnek, hogy a jelenlegi autópiaci viszonyokhoz nem mérhető magas színvonalú szolgáltatást vehet igénybe. Kérem, keressen meg a regisztráción keresztül, hogy számot adhassunk tudásunkról.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.