Koros 626-os

2002.08.02. 20:03

Most vettem egy újabb autót, és csak kíváncsiskodom, hogy mennyit érhet egy ilyen sokat élt, de egyébként jól működő kocsi.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Az ügyben érdeklődnék, hogy mennyiért lehet eladni egy '87 októberi 626-os Mazdát, mely 5 ajtós, 1.6-os, 4 elektromos ablakkal, riasztóval rendelketik. (sajnos nem szervo a kormány).
Sajnos a dolog azért bonyolult számomra, mert egyszer csúnyán összetörtem jobb elöl. Igaz, ki lett minden cserélve, de a motorháztető teljesen más színű, mint az autó (ami egyébként sötétkék), a jobb első elem nem metálfényű, illetve a tetőn is van egy kis javítás, ezen felül kissé belülről is látszik, hogy valami történt (a kézifék mögötti kazettatartó meg van repedve belül), illetve a kesztyűtartóról letört a nyitó. Egyébként az autó a körülményekhez képest elég jó állapotban van - ezen azt értem, hogy teljesen fel lett újítva belülről: első féltengelyek (egyik új, a másik felújítva), új lengéscsillapítók (BOGE), és persze ami sérült, azt mind kicseréltem.
Van hozzá 4 téli gumival szerelt abroncs is (így egyszerűbb cserélni, mintha mindig gumishoz kellene menni).
Most vettem egy újabb autót és csak kíváncsiskodom, hogy mennyit érhet egy ilyen sokat élt, de egyébként jól működő kocsi.

Köszönettel,
Kalmár László

Kedves László!

A szeretett és sokat megélt "vas" még mindig eladható, és viszonylag keresett is, azonban sokat számít az eladásnál az esztétikai állapot, hiszen a korosabb autók közül jobban eladhatóak, amelyek esztétikailag is rendben vannak.
Véleményem szerint az említett Mazda jelenlegi reális piaci ára 350 000-450 000 Ft között mozog az általános állapot függvényében.
Kérem, hogy a fentiek olvasásánál vegye figyelembe, hogy az autót nem láttuk, és ez befolyásolhatja a leírtakat.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.