Mit vegyek félmillióért?

2002.08.06. 15:04

A közeljövőben autóvásárlást tervezek, sajnos azonban a ráfordítható összeg nem túl jelentős, maximum 5-600 ezer Ft.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

A közeljövőben autóvásárlást tervezek, sajnos azonban a ráfordítható összeg nem túl jelentős, maximum 5-600 ezer Ft.
Tanácsukat szeretném kérni arra vonatkozólag, hogy ennyi pénzért a szóba jöhető, 10-12 év körüli "A"-s Corsa, Clio ill. Suzuki közül melyik lenne a legkedvezőbb választás kedvező ár/érték arány, megbízhatóság, alacsony fenntartási ktg. és fogyasztás szempontjából.
Esetleg van-e ezen kívül olyan típus, amit tudnának még javasolni?

Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm.
Balaskó Norbert

Kedves Norbert!

A megadott szempontok alapján, ha nincs különösebb ellenérzése a típust illetően, a Suzukit érdemes választani, hiszen fogyasztás, szervizköltségek, ár-érték arány és megbízhatóság tekintetében, ebben az árkategóriában nincs ellenfele.
Az említett pozitívumok azonban csak akkor fognak beigazolódni, ha korábban megfelelően karbantartott autóról beszélhetünk. Érdemes alaposan átvizsgálni a kiszemelt "példányt", hogy a későbbiekben örömmel autózhassunk. Az átvizsgálást lehetőség szerint szakszervizben végeztessük.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.