Dízel autó vásárlása

2002.08.08. 14:54

Azt szeretném megkérdezni, milyen áron érdemes megvásárolni az autót, a hirdetésben 2,9 M Ft van megadva irányárnak.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Egy dízel autó vásárláshoz kérném a segítségüket.
Adott egy 2000-es évjáratú Opel Astra Caravan 2.0 DI 16V 2000 cm3.
A gépjármű külföldről hozott, 80 000 Km van benne, szervizkönyves.
A következő extrák találhatóak az autóban:
tempomat, klímaberendezés, vezető- és utasoldali légzsák, elektromos ablakemelő, központi zár, alufelni, ABS, CD.
Azt szeretném megkérdezni, milyen áron érdemes megvásárolni az autót, a hirdetésben 2,9 M Ft van megadva irányárnak. Esetlegesen ebben az évjáratban és árkategoriában milyen más típusok jöhetnek még szóba a vásárláskor?
Mi a véleményük erről a típusról?
Segítségüket előre is köszönöm.

Üdv:
Sándor

Kedves Sándor!

Az Ön által kiszemelt gépkocsi piaci kínálati ára igen tág határok között mozog.
Lehet találni már 2 700 000,- Ft-ért is, de találkozhatunk 3 300 000,- Ft-os árral is. Véleményem szerint a külföldről behozott gépkocsi esetén 3 000 000,- Ft-nál magasabb összeget nem érdemes adni.
Amennyiben a hirdetésben szereplő gépkocsi sérülésmentes és általános esztétikai és műszaki állapota megfelel az évjáratának és a futásteljesítményének, akkor a 2 900 000,- Ft-os alku előtti ár megfelelőnek mondható, melyet feltehetően kb. 100 000,- Ft-tal olcsóbban lehet megvásárolni. Ha azonban sérült volt, érdemes másik után nézni, mert az Astrából a kínálat viszonylag bőséges. A gépkocsi hazánkban elég népszerű, ezért ártartása jónak mondható, ár-érték arány tekintetében viszont inkább közepesnek. Szerviz és alkatrész ellátottsága ill. költségessége megfelelő.
Mivel nem ismerjük az igényeit és a vásárlás főbb szempontjait, az Astra alternatíváit csak elméleti szinten tudnánk vizsgálni, mely nem nyújtana igazán használható gyakorlati információkat.
Ezért javaslom, hogy a regisztráció útján lépjen kapcsolatba velünk, hogy mielőbb segítségére lehessünk.

Üdvözlettel:
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.