Mondeo vétel: itthon vagy külföldön?

2002.10.31. 14:41

Ha nem sürgős a vásárlás, akkor érdemes egy jó állapotú magyarországi autót keresni.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!

Ford Mondeo vásárlás előtt állok, s nem vagyok igazán tisztában az árakkal.
Szerintetek egy '99 februári, 1.8-as benzines, 70 ezer km-es, légkondis, 4 légzsák+ABS-es, sérülés nélküli, Olaszországból behozott kombiért mennyi a reális összeg? (2,6 millió?)
Mennyiben előny, ill. hátrány a külföldi származás?

Bakonyi Ákos

Kedves Ákos!

Az Ön által választott autótípus, a Mondeo 1.8-as benzines kombiváltozata keresett modell a használtautó piacon, találni is belőle szép számmal, azonban nagyobb népszerűségnek örvend a 2 literes változat, hiszen a járulékos költségei megegyeznek a ˝kistestvérével˝, ellenben a menettulajdonságai jobbak, a fogyasztásbeli különbség pedig szinte elhanyagolható.
De visszatérve az alapkérdésre, egy gyors használtpiaci körkép áttekintését követően könnyen feltérképezhető, hogy egy '99-ben gyártott 1.8l-es motorizáltságú, jól felszerelt kombit 60-80.000-km-rel már 2,2-2,4 mFt ellenében a magunkénak tudhatunk.
A Mondeo alacsony piaci ára magyarázható a külföldről behozott autók árleszorító hatásával és azzal, hogy nincs presztízse a márkának ebben a kategóriában.
De ha megakad a szemünk egy 2.0l-es hasonló paraméterekkel bíró szervizkönyves svájci vagy németországi modellen szerényebb árért, akkor érdemes elgondolkodni, hiszen az Olaszországból behozott autók nagy része leharcolt, sokat futott, korábban sérült jármű.
Ha nem sürgős a vásárlás, akkor érdemes egy jó állapotú magyarországi autót keresni, ez jelenti a legkisebb kockázatot, ha előtte alapos állapotvizsgálatnak vetjük alá.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.