'99-es Vectra eladása

2002.11.19. 14:07

A Vectra piaci árai nem túl magasak, mert a presztízse miatt az értéktartása nem jelentős, viszont a szürkeimportja annál inkább.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Autótanács!

Egy 1999. december legvégi Opel Vectra B (modelfrissített) változatról szeretnék tanácsot kérni. Külsőleg és motorikusan is kiváló állapotban van.
A jármű paraméterei:
-1.8-as motor
-Metálzöld szín
-magyarországi forgalomba helyezés, első tulajdonos
-kb. 62.OOO km, rendszeres szervíz márkaszervizben
-Balesetmentes
Extrák:
-Automata klíma
-ABS
-16' Alufelnik
-Fűthető külső tükrök
-Vezetőoldali és utasoldali légzsák
-Elöl elektromos ablakok
-Állitható magasságú vezetőülés, állítható deréktámasszal
-Gyári indításgátló + egyedi riasztó berendezés
-Gyári magnó a kormányról vezérelhető
Mindezt azért kérdezem, mert a márkaszervizben, ahol felmérettem, számomra meglepően alacsony árat mondtak. Az autó új ára 5,8 millió körül volt.
Előre is köszönöm a segítséget.

Tisztelettel:
Károly

Kedves Károly!

A meglepően alacsony árak oka lehet egyrészt a valós piaci helyzet, másrészt a márkaszervizben dolgozó kereskedő üzleti szemlélete által vezérelt szándékos "leértékelés".
A Vectra piaci árai nem túl magasak, mert a presztízse miatt az értéktartása nem jelentős, viszont a szürkeimportja annál inkább.
A jelenlegi piaci árakat kedvezőtlenül befolyásolja még a modellváltás is. Sajnos, ha újonnan vásárolt autóról beszélünk, akkor fájdalmas az értékvesztés és elkerülhetetlen. Egyetlen védekezés létezik, ha hosszú távon megtartja az autót.
Az Ön autójának jelenlegi reális piaci ára az említett futásteljesítménnyel és felszereltséggel 2,6-2,7 mFt között mozog. Ezt az árat még idei eladás esetén 2-4 héten belül realizálni lehet.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.