Autót 750 ezerért

2002.12.17. 16:46

Ennyiért már több típusból is válogathatunk, de kompromisszumra is kényszerülünk.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Autótanács!

Biztos unalmas már ez a sok ennyiért mit kérdés, de sajnos nekem is van egy Barnabáshoz hasonló kérdésem, kicsit más paraméterekkel.
Van nagyjából 750 e pénz, amin kellene egy olyan autót vásárolni, ami 1.5 alatt van, négyajtós, elsőkerekes, nem sportos, kicsi a fenntartási költsége, és magas megbízhatóságú. Magam elsősorban Opelekre és/vagy Fordokra gondoltam volna, de pont az előző levél alapján estem gondolkodóba a Peugeottal kapcsolatban.
Hetente max egy százast tennénk bele, de kétszer egy évben (síelés, nyaralás) 2-3 ezrest biztos.

Válaszukat előre is köszönöm,
Bartos Felicián

Kedves Felicián!

Az említett paraméterek alapján két lehetőséget látok a pénz ésszerű elköltésére, az egyik, amikor a rendelkezésre álló összegből készpénzért vásárolunk egy autót, a másik, amikor finanszírozást veszünk igénybe, és tovább nyújtózkodhatunk az autó életkorát és minőségét tekintve.
Amennyiben a készpénzes vásárlás mellett döntenek, az Opel Astra és a Ford Escort a legmegfelelőbb alternatíva. A piacon szép számmal találni mindkét modellből, azonban vásárlás előtt ajánlott elvinni az autókat állapotfelmérésre egy szakszervizbe, hiszen mindkét típus kedvelt cégautó volt. Mindkét autó esetében - ha esetlegesen legalább 150.000 forinttal többet szánunk a vásárlásra - nagyobb biztonsággal autózhatunk hosszú távon, hiszen az említett árkategóriában, minőségben jelentős javulás érhető el.
Ebben az árban a francia autók közül a Renault Clio és a Peugeot 106, ami elérhető árban és a minőség sem szenved csorbát, itt viszont kis autóról beszélünk, ami feltehetően nem felel meg az igényeknek.

Üdvözlettel,
Opticar


Tisztelt Opticar!

Az autó 750 ezerért cikkükre reagálva:
9 hónappal ezelőtt mi is hasonló paraméterekkel kerestünk autót második autónak a családba, végül is egy Daewoo Nexia 1.5 16V GLX mellett döntöttünk (95-ös 103000 km, 800e Ft).
Úgy gondolom, hogy az említett autó minden szempontbó kielégíti az olvasó által támasztott követelményeket, kevésbé felszerelt (és 1.5 8V - 80 LE-s) verzióban már az említett összegért is kapható.
Gondolom köztudomású, hogy az autó Opel alapokra épül, alacsony karbantartási költséggel üzemeltethető és kb 2-3 évvel fiatalabb, mint a hasonló árkategóriájú Opel vagy Ford.

Üdvözlettel,
Fábián László

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.