Honda Civic vásárlás

2003.03.11. 17:11

Amit a Hondánál véleményem szerint nem szabad elhanyagolni és hosszú távon mindenképp megtérül, az a szakszerű karbantartás és a gyári alkatrészek használata.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Tanácsukat szeretném kérni autó vásárlásban. Önök szerint melyik ajánlat éri meg jobban (persze csak elvileg):

Honda Civic 1.6 ESI, 1994. január, 86.000 km, svájci, szervizkönyv, extrák: alufelni, szervokormány, el. ablak, el. napfénytető, el. tükör, sportfutómű, ár:1.220.000 Ft
illetve,

Honda Civic 1.6 ESI 1995, 110.000 km, mo-i, szervizkönyv, extrák: szervokormány, el. ablak, napfénytető, el. tükör, riasztó, rádiós magnó, ár: 1.300.000 Ft

Tehát a kérdésem a következő lenne: a futott km, vagy az évszám számít-e jobban, illetve, hogy a svájci vagy magyar forgalomba helyezés a jobb-e, és hogy a Civic 1.6 ESI-ről milyen tapasztalataik vannak!
Válaszukat előre is megköszönve,

Tisztelettel:
Nemes Balázs

Kedves Balázs!

Általában a futott kilométer és az évszám együtt számít, de nyilvánvalóan a kevés kilométer általánosságban jobb, megkíméltebb állapotot feltételez. Kivételt képezhet, ha nem hazánkban futott autóról beszélünk, mert a Svájcban többet futott autó lehet jobban karbantartott, nem beszélve az utak minőségéről és egyéb feltételekről.
Fontos lenne még tudni, hogy a Svájcból hozott Civic mióta van az országban, mert ha régebben hozták, akkor itt is fennáll a veszélye, mint a Hondák 98%-ánál, hogy törött volt és jelentékeny biztosítási múlttal rendelkezik. A személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy sérülésmentes Civicet találni a magyar piacon csak rendkívüli szerencsével és rengeteg idő ráfordításával lehet.
Természetesen a korábbi sérülés mértéke sem elhanyagolható tényező, mert a kisebb, de szakszerűen javított törés nem feltétlenül jelent különösebb problémát. A feltett kérdésre válaszolva általánosságban nehezen eldönthető, hogy melyiket érdemes megvásárolni, mert az említett két autó leginkább összehasonlítható.
Egyértelműen az általános műszaki és esztétikai állapot lehet a döntő és a korábbi sérülések, valamint a valós futásteljesítmény. A tapasztalatokkal kapcsolatban csak a szokásos közhelyeket tudom említeni, mint a megbízhatóság, vezetési élmény, stb. amelyek a márka általános erényei. Amit a Hondánál véleményem szerint nem szabad elhanyagolni és hosszú távon mindenképp megtérül, az a szakszerű karbantartás és a gyári alkatrészek használata.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.