C-B rendszámos autó átírása

2003.05.07. 13:38

Érdekes, hogy a régi rendszámtábla is megvan, mert elvileg azt le kellett volna adni.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

T. autójogász!

Olyan autót szeretnék venni, amely Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgár tulajdonában van, a rendszáma C-B kezdetű. Arra lennék kíváncsi, hogy kíván-e ez valamilyen különleges procedúrát, számíthatok-e hosszabb atíratási eljárásra és magasabb költségre? Az autónak megvan az eredeti rendszáma is.

köszönettel,
Csepregi J. Botond

Kedves Botond!

Semmiféle különleges és bonyolult procedúrára nem kell számítani, mert alapesetben a lakóhely szerint illetékes okmányirodában átíráskor kap az autó egy új rendszámot, és a régit a külföldi tulajdonos megtartja.
A költségeket tekintve az új redszámtábla díja /4538 Ft/ jelent plusz kiadást a normál átíráshoz képest. Érdekes, hogy a régi rendszámtábla is megvan, mert elvileg azt le kellett volna adni. Ebben az esetben véleményem szerint majd átíráskor derül ki, hogy a régi rendszám marad, vagy újat kap a gépjármű.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.