C rendszám ismét

2003.05.07. 15:06

A kérdésem az volna, hogy ezt a folyamatot hogyan és hol kell intézni?

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Tanácsadó!

Információt szeretnék kérni az ügyben, hogy mi a teendő, ha külföldi állampolgártól vásárolok autót Magyarországon?
A gépjármü egy '93-as Citroen ZX, melyet jelenlegi (amerikai állampolgárságú, de Mo.-n élő) tulajdonosa hazánkban vásárolt magyar állampolgártól, magyar papírokkal. Mikor az ő nevére írták át a kocsit, annak eredeti magyar (három betű, három szám) rendszámát le kellett adni, és egy C-B-vel kezdődő külföldieknek készült, de szintén magyar típusú több számot tartalmazó rendszámot kapott. A tulajdonos elmondása szerint a C-B...rendszám hozzá és nem a kocsihoz tartozik, elidegenítéskor a jármű visszakapja eredeti rendszámát, ő pedig viszi a következő autójára a jelenlegit.
A kérdésem az volna, hogy ezt a folyamatot hogyan és hol kell intézni? Új forgalombahelyezésnek számít-e ez? (Ami esetemben tudomásom szerint lehetetlen, mert az autó korábban készült, mint ' 96. január 1.)

Köszönettel és Tisztelettel!
Herneczki Márton

Kedves Márton!

Az eladónak részben igaza van, a "C" rendszám valóban az Ő nevére lett regisztrálva, ezért azt megtarthatja, de átíráskor nem a régit, hanem egy új rendszámot kap az autó. Ez automatikus ügyintézést jelent az autó átírásakor és csak az új rendszámtábla költsége /4538Ft/ jelent plusz terhet a normál költségekhez képest. Az átírást a lakhely szerint illetékes okmányirodában tudja elintézni.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.