Dízelt félmillióért

2003.05.08. 18:26

Van kb. 500.000 Ft-om, és nem tudom eldönteni, hogy milyen autót vegyek.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kérlek segítsetek!!!

Van kb. 500.000 Ft-om, és nem tudom eldönteni, hogy milyen autót vegyek.
Eléggé lényeges, hogy keveset fogyasszon (kiskategóriás), ne legyen nagyon öregebb 10 évesnél és viszonylag erős legyen a motor(kb 70-80 LE)!
Nagyon szemezek a CITROEN AX 1.4 Diesel-el, szóval, ha mást nem tudtok ajánlani, akkor légyszi erről írjatok véleményt!
Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.
Szabó Zoltán

Kedves Zoltán!

Az igazság az, hogy az Ön által keresett árkategóriában nem jellemző a bőség zavara a kínálatot tekintve, és az általános minőség sem nevezhető elfogadhatónak néhány kivételtől eltekintve, valamint a lóerők sem érik el az említett értékeket.
Véleményem szerint ebben az árkategóriában érdemesebb benzines változatot vásárolni, mert az említett évjáratban üzembiztosabbak, és nagyságrendekkel kevesebbe kerül a szervizelésük. Meglátásom szerint ha mindenképpen ragaszkodik a gázolajos üzemmódhoz, akkor leginkább a peugeot 205-ös és az Opel Corsa ajánlható, mindkettő jól fogyaszt, megbízható, elfogadhatóak az alkatrészárai és alacsony a szervizköltsége, ha korábban rendszeresen szervizelték.
A kis Citroën a motort tekintve nem rossz konstrukció, azonban az egyéb szerkezeti egységek rosszul viselik az idő múlását.
A legnagyobb körültekintés ennél a típusnál ajánlatos, de nem tartozik az ajánlott kategóriába. A rendelkezésre álló pénzösszegből tud vásárolni a Peugeot és Opel típusokból 1991-es vagy 1992-es gyártásút. Egy dologra viszont nagy figyelmet kell fordítani a vásárlás során, meg kell nézetni a motorját vásárlás előtt egy hozzáértő szerelővel, mert ezen áll vagy bukik a mindennapi használat öröme vagy bánata, valamint a pénztárcánkra nézve is megterhelő lehet, ha elmulasztjuk.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.