Renault Twingo vagy Kia Pride?

2003.07.29. 02:00

A Twingo egy keresett egyedi stílusú kisautó megfelelő helykínálattal.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kívánok illetve hello,

Autót szeretnék vásárolni, és két kocsi között vacilálok, illetve meghallgatnám a véleményt, ha más is lenne. Szóval amit nagyon szeretnék, az egy Twingo, csak nem tudom, mikori évjárattól érdemes megvásárolni, és mire kell vigyázni e márkával kapcsolatban. Vannak-e azonos hibái, típusbetegségei, illetve mik azok? A másik anyagi szempontból lett választva, az pedig egy Kia Pride, de nem találok erről semmi anyagot. Kérem, ha lehet mondjon véleményt e két autóról, ha lehet minél hamarabb, illetve azt, hogy milyen áron mozognak a Twingók illetve a Kiák.

otomas

Kedves Érdeklődő!

Érdekes és szélsőséges a két kiválasztott modell összehasonlítás szempontjából, mert a Twingo egy keresett egyedi stílusú kisautó megfelelő helykínálattal és felszereltséggel, megfelelő motorizáltsággal, átlagos minőségben, a Kia Pride ezzel szemben dobozszerű forma, nem túl igényes belső anyagok, néhány év után korrózióra hajlamos karosszéria, szerény felszereltség, viszonylagos megbízhatóság, olcsó beszerzési ár.

Beszerzési árak tekintetében az azonos évjáratú autókat nézve a Renault kerül többe 100-200 ezer forinttal, azonban véleményem szerint a Kia magas értékvesztése miatt a későbbi eladáskor messzemenőleg a Twingo lesz a nyerő, nem beszélve a francia autó lényegesen nagyobb keresettségéről, így megtérül a magasabb vételár.
Mivel a Kia presztízse és az ismertsége lényegesen szerényebb, mint a Renault-é, ezért az értékesítése sem könnyű feladat. Fontos lenne tudni, hogy milyen árkategóriában keres, mert a típushibák eltérőek lehetnek.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.