Zöldkártya cseréje

2003.07.29. 02:07

A kérdés jogosan merül fel, de a megoldás egyszerű.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt "Autótanács",

A következő helyzettel találtam szembe magam:
Vásároltam egy használt autót, és átiratásnál megváltozott az autó rendszáma C-s rendszámra, ugyanis nem vagyok magyar állampolgár.
Az lenne a kérdésem, hogy a rendszámváltozás miatt érvényes marad-e a zöldkártya, amin még az autó előző rendszáma van rajta?

Köszönettel,
Novák Tibor

Kedves Tibor!

A kérdés jogosan merül fel, de a megoldás egyszerű.
Természetesen a zöldkártyát nem kell kicserélni, mert fel van rajta tüntetve a motorszám, ami összevethető a forgalmiban szereplő adatokkal.
Sajnos néhanapján előfordul, hogy igazoltatásnál néhány rendőr értetlenül áll az eset előtt, és szabálytalannak véli, őket is a motorszámmal lehet meggyőzni.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.