Megbízható-e a Ford Mondeo?

2003.09.19. 13:36
Autóvásárlás előtt állok, és kikértem egyik autószerelő barátom véleményét...

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Tanácsadók,

Autóvásárlás előtt állok, és kikértem egyik autószerelő barátom véleményét, aki az általam kiválasztott autótípusról nagyon határozottan megpróbált lebeszélni.
A '95-'96-os 1-es Ford Mondeókat néztem ki magamnak, elektromos ablakokkal, légkondicionálóval, ABS-szel és légzsákkal. A szakmabeli barátom véleménye az volt, hogy nagyon sok és költséges meghibásodásuk szokott lenni ezeknek az autóknak. Mielőtt végleg letennék arról, hogy egy ilyen típust vegyek, szeretnék még egy márkafüggetlen véleményt hallani róluk.
Ha önök sem javasolják a Mondeo 1-et, kérem ajánljanak valamilyen más autómárkát, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint amit az előbb leírtam, és árban is 1 - 1,5 millió forint között mozog.

Köszönöm, tisztelettel:
D. Attila

Kedves Attila!

A leírtak alapján, figyelembe véve a kiválasztott autót és konkurenseit, valamint az árkategóriát és az autóval szemben támasztott elvárásokat nem értek egyet az autószerelő véleményével.
Alapvető igazság, hogy az ebben az árkategóriában kapható használt autóknál mindenképp számolni kell meghibásodással és javítási költségekkel, azonban a későbbi ráfordítás mértéke mindig a vásárláskor dől el. Amennyiben kiválasztáskor alaposan átnézetjük az autót, tekintettel a műszaki állapotra, korábbi sérülésekre, valós futásteljesítményre, akkor sok bosszúságot és pénzt megspórolhatunk.
A Mondeo a kategóriatársakat tekintve jó választás, hiszen kiváló az ár-érték aránya, megbízható konstrukció, korszerű motorokkal szerelt és elfogadhatóak az alkatrészárai. Mindenképpen javaslom, hogy a 96-97-es modellekből és lehetőség szerint inkább az 1,8 vagy 2,0 literes benzinmotorok valamelyikét válassza.
Vásárlás előtt bízza szakértőre az átvizsgálást, ezzel rengeteg időt és pénzt takaríthat meg.

Üdvözlettel,
Opticar