Xsara HDI Break értéke II.

2003.12.09. 11:25

Azt tudom, hogy a Citroëneknek nem jó az értéktartása, de ennyire?

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Szomorúan olvasom, hogy az 1 éves és 4 hónapos, eredetileg 4,5 mFt vételárú autómat kb. az eredeti ár 60 %-ért lehet eladni.
Ahogy én láttam, pl. 2001 évjáratú HDi motoros autók ilyen felszereltséggel, 5 ajtós kivitelben, a kisebb, 90 LE motorral kaphatóak 3,4 mFt körül. Az önök által említett áron 2000 végi 90 LE HDi motoros Xsara kombik kaphatóak SX felszereltséggel.
Az érdekelne, hogy mi alapján határozták meg az árát az autónak. Azt tudom, hogy a Citroëneknek nem jó az értéktartása, de ennyire? Az SX felszerereltség a következőket tartalmazza többek között:
Automata klíma
4 tárcsafék + ABS + EBD + BAS + vészvillogó kapcsolás
Vezető, utasoldali és oldallégzsákok
Első elektromos ablakemelő
Fordulatszámfüggő szervokormány
Immobilizer
Fedélzeti komputer
Kormányról vezérelhető rádió-magnó
Első ködlámpák
+ egy csomó kényelmi apróság (hazakisérő fény, hátramenetben bekapcsoló hátsó ablaktörlő, ha be van kapcsolva az első, stb.)

Tisztelettel:
Ferenc

Kedves Ferenc!

Az Ön autójának árát több szempont figyelembevételével határoztuk meg, amely magában foglalja a piaci keresettséget, a jelenlegi jellemző piaci árakat, az esetleges akciókat valamint minden esetben átlagos állapotot feltételezünk, hiszen a legtöbb esetben nem látjuk az autót. Az Ön autójánál maradva véleményem szerint az általunk meghatározott árat, néhány kivételtől eltekintve, alátámasztja a piaci kínálat, amely ellenőrizhető a Képes Autó expresszben vagy az Interneten. Sajnos a benzines és a dízel változatokra is egyaránt igaz, hogy a Xsara értékvesztése nagyobb az átlagosnál, és ez az Ön autójánál is tapasztalható. Amennyiben az Ön autója átlagon felüli állapotban van, akkor elképzelhető, hogy 150-200 ezer forinttal magasabb árat is el lehet érni az időtényező figyelembevételével.
Ha még nem adta el időközben az autót, és esetleg jövő évre is átnyúlik az értékesítés, akkor további nehézséget jelent majd, hogy 2 évesnek tekinthető lesz az autó.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.