Opel Corsa jó áron?

2004.01.28. 12:49

1 390 000 forintért hirdetik.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok!

Opel Corsát keresek, találtam egy hirdetést, 1999/3-as, 1,2 literes 16 V, 3 ajtós, 76 000 km-rel. 1 390 000 forintért hirdetik.
Van-e lehetőség - feltéve, hogy a kocsit rendben találom, nem volt törve - lejjebb nyomni az árat? Mire kell különösen odafigyelni? Végül pedig, mi az általános tapasztalat a Corsák motorjairól, meddig bírják (km szerint)?

előre is köszönöm,
Krasznai Zoltán

Kedves Zoltán!

Az említett autónál fontos lenne tudni a felszereltséget, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a vételárat, illetve amennyiben esetleg klímaberendezés is van az autóban, akkor kifejezetten kedvezőnek tekinthető az ár.
Amennyiben az autó műszakilag és esztétikailag megfelelő állapotban van, valamint az esetleges korábbi sérülésekről is tudomásunk van, akkor az említett ár mindenképpen jónak tekinthető. Az áralku lehetőségének sok összetevője van az eladási kényszertől, a vevő erőszakosságáig, azonban ha az eladó tisztában van a portéka minőségével, nem szokott engedékeny lenni.
Általános tapasztalat, hogy a motorok rendkívül strapabíróak és elmennek gond nélkül 200 000 km-t, a rendszeres karbantartás függvényében. Érdemes odafigyelni a korábbi sérülésekre, a valós futásteljesítményre, valamint a futóműalkatrészekre.

Üdvözlettel,
OptiCar