Hogyan adjam el?

2004.03.08. 11:20

Még azt hiszik, hogy egy karambol nyomait probáltam meg eltüntetni...

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Tanácsadó!

Szeretném eladni a 10 éves Suzuki Swiftemet, azonban - ez talán Murphy törvénye - pont most történt vele egy kisebb baleset. 100-as tempónál felnyílt a motorháztető, és összetört a szélvédő, valamint a motorháztető is megnyomódott.
A szélvédőt természetesen kicseréltetem, de nem tudom hogy a motorháztetőt azonnal kijavíttassam, vagy hirdessem meg így, és a leendő vásárlónak mutassam meg, hogy ez a baja, és megbeszélés kérdése, hogy megjavíttatom, vagy engedek az árból.
Attól félek, hogy ha megcsináltatom, akkor a motorháztető eltérő fényezése miatt még azt hiszik, hogy egy karambol nyomait probáltam meg eltüntetni, és az értéke még kisebb, lesz, mint ha meg sem javíttatom.
Még abban is kérem tanácsát, hogy mekkora lehet kb. az értékvesztése emiatt? Az eset előtt kb. 650-700 ezerre becsültük.

Köszönöm válaszát:
Hajtóné

Kedves Hajtóné!

Véleményem szerint ha a sérülésből eredően nem kell cserélni a motorháztetőt, csak fényezésre lenne szükség, akkor ebben az állapotában érdemes hirdetni, majd a vevőjelölttel megegyezni árban. A motorháztető-javítás, ha nem kell cserélni az elemet, és nem márkaszervizben javíttatjuk ,akkor nem fog többe kerülni, mint 30.000 Ft.
Véleményem szerint a sérüléstől eltekintve az autó jelenlegi piaci ára 550 000-600 000 Ft között mozog az állapottól és a futásteljesítménytől függően.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.