Suzuki Swift: beszámítás sérülten

2004.10.25. 14:31

Érdemes néhány korszerű horpadásjavító technológiát is számításba venni.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Totalcar!

2002. évjáratú Suzuki Swift 1.0GL típusú személygépkocsim (53 000 km, átlagos állapot) sajnos érintve volt a nyári jégesőben. Sérült a tető, motorháztető, 5. ajtó, sárvédő lemez. A sérülések pusztán "esztétikai" jellegűek, de a márkaszerviz szerint a javítási költség 600 ezer forint.
Kérdésem, hogy új autó vásárlásakor ha be szeretném számíttatni jelenlegi gépjárművemet, akkor milyen érték lenne reális, ha:
- nem javíttatom meg,
- nem márkaszervizben javíttatom meg,
- márkaszervizben javíttatom meg.

Várom mielőbbi válaszukat!
Tamás

Kedves Tamás!

A levélben feltett kérdésekre sajnos csak az autó megtekintése után tudok választ adni

, hiszen a sérülések mértéke és javíthatósága valamint a javítás költségvonzata befolyásolja az eladási árat.
Véleményem szerint nem érdemes márkaszervizben javíttatni az autót. Javítás megkezdése előtt meg kell vizsgálni a javítás utáni és előtti állapothoz tartozó várható eladási árat.
Jégkár utáni javítás esetén érdemes néhány korszerű horpadásjavító technológiát is számításba venni, amelyek a hagyományos javítás költségeihez képest 50-60%-os megtakarítást ígérnek.
Amennyiben segítségre lenne szüksége a leírtak lebonyolításához, állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel,
OptiCar