Passat vagy Accord?

2006.11.30. 10:45

Minőség, megbízhatóság, szubjektív tényezők

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Kérdésem: Melyik jobb választás minőség szempontjából,megbízhatóság esetleg szubjektív véleményük is érdekel: VW Passat 2.0 TDI Highline felszerelve: 8.286.000.- vagy H Accord 2.2-CTDI Executive felszerelve: 7.847.000.- Esetleg használtan BMW 520D 1 éves 8.200.000.-

Nem igazán az ár döntő ott kicsi a különbség, inkább a minőség megbizhatóság, kinézet(tudom ezt mindenki maga dönti el, mármint a kinézetet) de kiváncsi a külcsín szempontjából is az Önök véleményére.

Válaszát előre is köszönöm:

Takács Zoltán

Kedves Zoltán!

A külső megjelenés mindenképpen szubjektív szempont azonban az üzenet, amit közvetít mindenképen különböző a Honda és a VW esetében, az egyik sportos, a másik konzervatív.

A belső értékek tekintetében kezdve a motorral a Honda kifinomultabb és modernebb technikát vonultat fel, és kezelhetőbb a nyomatékleadása (kicsit vérszegény alacsony fordulaton) a hétköznapi autózás során.

Minőségben és megbízhatóságban egy árnyalatnyi különbség van a Honda javára,viszont a futóműve a VW-nek jobb egy hangyányival.A belső tér hangulata a Passatban barátságosabb és komfortosabb a Honda szokásosan ridegebb és sportosabb,de ez megint egyéni ízlés kérdése.

A BMW 520d külön kategória minden tekintetben, de nem szabad a legkisebb dízelmotorral megvásárolni, mert gyengécske az 5-ös karosszériához és nagy mértékben rontja az élvezeti értékét az egyébként kiváló autónak.

Üdvözlettel:

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.