Magyar vagy külföldi vétel?

2007.10.11. 22:41

Érvek pro és kontra

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Arra lennék kíváncsi, hogy Ön szerint melyiket érdemes inkább megvenni? Egy magyarországi, vezetett szervízkönyves, sérülésmentes autót, ami kicsit kevésbé felszerelt, kicsit öregebb, kicsit több kilométerrel, vagy az ugyanolyan árban lévő kicsit fiatalabb, kicsit jobban felszerelt, óra szerint kevesebb kilométeres autót, amiről szintén bizton állítják, hogy sérülésmentes? Hallottam már mellette is: külföldön jobbak az utak->kevésbé veri szét a futóművet, többet mennek az autókkal->de betartják a kötelező szervízintervallumokat, bármit meg kell csinálni az autón->jobban van rá pénzük. De hallottam már ellene is: minden behozott autó törött, vissza van tekerve az órájuk. Volt már magyar autóm is amivel voltak gondok és volt már külföldi autóm is amivel semmi bajom nem volt.
Így hát tanácstalan vagyok. Kérem ha tud, adjon tanácsot.

Válaszát előre is köszönöm:

Liszkai Pál

Kedves Pál!

Sajnos azt kell, mondjam, hogy az Ön által felsorolt állítások mindegyike igaz pro és kontra a magyar és külföldről behozott autók esetében. Amennyiben 100%-osan lenyomozható a külföldi autó a szervizkönyv alapján a kinti márkakereskedői hálózatban és egy hazai szakszervízben átvizsgálták az autót a korábbi sérülések tekintetében, akkor véleményem szerint érdemes egy jobban felszerelt megfelelően szervizelt külföldről behozott autóval érdemben foglalkozni. Külföldi autó esetében mindig Ön válasszon szervizt az állapotfelmérésre, ne engedje, hogy az eladó javasolja!

Üdvözlettel:

OptiCar