2006-os Toyota Yaris eladási ára

2008.04.11. 14:56

Jó 100 ezres javítanivaló van a kasztnin

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Szeretném lecserélni a kocsimat, de autóbeszámításnál úgy gondolom nem lehet a reális értékét megkapni. Az autó egy 2006. áprilisban forgalomba helyezett, új típusú Toyota Yaris, 1.3-as benzines, 5 ajtós, Terra felszereltségű, fekete metál. 16000km-t futott. Sajnos klíma nincs benne, viszont van hozzá nyárigumi könnyűfém felnivel, illetve téligumi szett a gyári acélfelniken. A bal hátsó kerékjárati íven van egy kisebb sérülés rajta, márkaszervíz kb. 120ezer Ft-ra becsülte a javítás költségét. Ezek ismeretében Ön szerint mennyi lehet az autó tényleges értéke, kb. milyen ártartományban érdemes meghirdetni?

Válaszát előre is köszönöm:

Hegedűs László

Kedves László!

Beszámítás esetén mindig áldozni kell a kényelem oltárán néhány százezer forintot, azonban egy Yaris-tulajdonosnak vétek lenne a beszámítás intézményét igénybe venni, hiszen az autó piaci keresettsége kiváló. Az autó egyetlen hátránya a klímaberendezés hiánya, ami némiképp megnehezíti az eladást. Véleményem szerint, ha magánúton adja el az autót, akkor 2 290 000 forintért érdemes kínálni és alkutól függően 2,2 millió forint körül eladni.

Üdvözlettel:

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.