Chrysler Voyager 2.5 TDS, 2003

2009.04.20. 11:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Kell vennem egy autót. 2-2,5 millió forintot tudok ráfordítani. Lehetőség szerint egy nagyobb kombi vagy egyterű kellene, dízel vagy alacsonyabb fogyasztású benzines, 100 ezer km körüli futásteljesítménnyel, 2002-2003-as gyártású.

Kinéztem a címben szereplő autót. Rendkívül tetszik a formája, nagyon praktikusnak tartom a csúszóajtót, a gyerekeknek is jó lenne a két külön ülés, a hátsó üléssort pedig kivenném belőle. A fogyasztása, úgy tudom, 7,5-8 liter körül van.

Amiért Önnek írok, az az, hogy a motorjáról rosszakat hallottam. Konkrétan: ha egyszer meghajtja az ember, akkor állandóan hengerfejes problémái lesznek. (Nem tudom, hogy mit jelent ennél az autónál a meghajtás, mert a 140-160-as utazót állítólag a világ végéig bírja.)

Kérdésem a következő: Ön mit tud erről az autóról-motorról mondani, javasolja-e, ha nem, akkor mit ajánlana?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Tamás

Kedves Tamás!

Ön jól informálódott az autóról. Az autó fogyasztása valóban 7 liter körül van, ami egy ekkora motorhoz képest nagyon szép. A Totalcar tesztjéből is kiderült, hogy a motorja 130-140-es tempóval a világból is kimegy, de hát kell ennél több? Magyarországon az autópályán is csak a 130-as sebesség a megengedett(!!!), és a hátul ülő gyerekekre is tekintettel kell lenni! Ha ezzel a tempóval Ön megelégszik, akkor tudom ajánlani Önnek ezt az autót. Megbízható, családok számára nagyon kényelmes autó.

Üdvözlettel:

KeSMustang