Focus vagy Mondeo, ez itt a kérdés

2009.04.27. 10:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Második gyermekem érkezése miatt szeretnék egy biztonságos autót venni, és a Fordok tetszenek a jó ár-érték arányuk miatt. Egy 2005-ös 1,6-os Ford Focus Turnier és egy 200-es 1,8-as Mondeo Ambiente között vacillálok.

A Mondeóban sokkal komfortosabban éreztem magam, de lehet, hogy a Focus praktikusabb lenne. Sajnos én csak ezekhez a külső tényezőkhöz értek. A szempontjaim: biztonság, olcsóbb fenntartás, kényelem. Nem tudom, mennyivel fogyaszthat többet a Mondeo, és mennyivel drágább hozzá az alkatrész.

Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlettel:

Zsolt

Kedves Zsolt!

Mindkét autó jó választás lenne. Gondolom, a Mondeo is kombi kivitel lenne. Mindenképpen dicsérendő, hogy a gyerekek miatt a biztonságra törekszik, de gondoljon nyugodtan magára is. Ha a Mondeóban érezte jobban magát, akkor nincs más választás.

A két autó fogyasztása közel hasonló. A Focusnak 6-7 liter, míg a Mondeónak 7-8 liter, de ezeket a számokat a nagy és nehéz lábak könnyedén 10 literre is felvihetik mindkét autónál.

Mivel Fordról beszélünk, nem lesz problémája az alkatrészekkel sem. Mindkét modellhez reális áron lehet alkatrészt találni. Önnek is azt javaslom, hogy a vásárlás előtt nézesse meg az autót egy márkaszervizben, ami során a rejtett hibák is fellelhetőek.

Üdvözlettel:

KeSMustang

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.