Új G Astra, vagy használt H?

2009.06.19. 18:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Szeretném, ha tanácsot adna abban, hogy hosszú távon mi éri meg jobban: a családi tartalék teljes kimerítésével vásárolhatnánk egy Opel Astra Caravan G-t (1,4-es benzines, klíma, elektromos tükör és ablak, központi zár, metálfényezés) 3 080 000 Ft-ért. Vagy nem érdemes egy G Astrára ennyit kiadni, mert a H után hamarosan jön az újabb Astra típus, és ez esetleg elértékteleníti a G típust? Annyi pénzünk nincs, hogy új H Astrát vegyünk. Lehet, hogy egy használt H Astra jobban megéri, mint egy új G típus?

Két kisgyermekünk van, családi autót szeretnénk, hitelt semmiképpen nem szeretnénk felvenni. Évente csak 5000-6000 km-t megyünk. Hosszú távon melyik érné meg jobban?

Köszönettel:

Klára

Kedves Klára!

Mindkét választásnak vannak előnyös és hátrányos oldalai. Az Ön esetében az új autót látom jó befektetésnek. Az új autó garanciális, és nincsen előző tulajdonos, aki ki tudja, hogyan használta. Új autó esetében a szalonból kigurulva már veszít az értékéből, de hosszú távú befektetésnél ez nem számít. Egy 2-3 éves használt G Astrát 2-2,5 millióért tudna venni. Viszonylag kevés kilométerrel, szép állapotban lehet ilyeneket találni, a választék nagy. Ettől függetlenül a leírtak alapján azt javaslom, hogy maradjon az új Opel Astra Caravan G mellett.

Üdvözlettel:

KeSMustang