Hogyan tudom ellenőrizni a használtautót?

2011.04.22. 15:57

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Használt autó vásárlás előtt állok, ami -mint tudjuk- igen kockázatos vállalkozás kis hazánkban.
Egy nagyobb mértékű szívás elkerülése végett szeretném a segítségét kérni abban, hogy hogyan tudom leellenőrizni, hogy a kocsi km órája nincs-e visszatekerve, illetve, hogy nem három darabból rakták-e össze?

Segítségét előre is köszönöm,
Péter

Tisztelt Uram!

Azt javaslom, hogy vagy egy komolyabb márkakereskedésben vegyen autót, vagy az eladóval menjenek el egy márkaszervizbe egy átvizsgálásra. Keresse a garanciális használt autókat.
Előbbi azért jó, mert az a cég, aki már 15-20 éve működik, sokmillió Ft-os beruházással autós szolgáltatásokból él, hosszú távon érdekelt abban, hogy elégedett vevői legyenek. Nem éri meg tudatos csalásokkal (órapörgetés, javítások eltitkolása) lehúzni a vevőket, mert így azok elfogynak, a rossz hír elterjed, és a sokmilliós tőke, ami a kereskedésben van, odalesz. Tapasztalatom az (11 év 50 kereskedővel való együttműködés során), hogy ha előfordulnak is rejtett hibák, a márkakereskedések a közös megegyezésben érdekeltek, szemben a drótkerítéses, konténeres kereskedőkkel, ahol legtöbbször esélytelennek bizonyult az utólagos panaszrendezés.
A legtöbbb márkaszerviz rálát a márka szervizadatbázisára, ahol külföldi és hazai szervizesemények vannak feltüntetve. Így sok km csalásra derült már fény, plussz készül egy állapotvizsgálat, ahol a korábbi karosszériasérülésekre utaló jeleket szakavatott szemek is felveszik.
Weltauto


Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.